Dünya Çocuk Kitapları Haftası

Artvin'de "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerine kütüphane tanıtıldı.

Artvin'de "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerine kütüphane tanıtıldı.

Karadeniz Bakır İlkokulu 4. sınıf öğrencilerini konuk eden Artvin Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Gamze Tezcan, öğrencilere kütüphaneyi tanıtarak kütüphaneden nasıl yararlanacakları, kaynak tarama, kütüphanede uyulması gereken kurallar konusunda bilgi verdi.

Amaçlarının okuma oranı düşük olan Türkiye'de özellikle öğrencileri ve gençleri okumaya teşvik etmek olduğunu ifade eden Tezcan, İl Halk Kütüphanesi'nin 12 bini çocuk kitabı olmak üzere toplam 40 bin kitapla Artvin halkının ve öğrencilerin hizmetinde olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kütüphanede süreli ve süresiz yayınların sürekli güncellendiğini kaydeden Tezcan, "Kütüphanede en güncel kitapları bulmak mümkün" dedi.

Tezcan, öğrencilere kitap ile Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden sağlanan ödenekle kütüphaneyi tanıtmak amacıyla bastırılan kit dosya, not defteri, kitap ayracı ve kalem gibi kırtasiye ürünleri hediye etti.

Muhabir: Yusuf Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: