Dünya Çocuklarından Başkan Tuna’ya Ziyaret

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın Mersin etkinliğine katılmak için 7 ülkeden gelen öğrenciler,...

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın Mersin etkinliğine katılmak için 7 ülkeden gelen öğrenciler, merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı makamında ziyaret ettiler.

Romanya, Tayland, Irak, Bosna Hersek, Azerbaycan, Mali ve Kenya ülkelerinden gelen öğrenciler Başkan Tuna’ya şarkı ve şiirler okudular. 7 ülkeden gelen öğrencileri Mersin’de ve makamında ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Tuna, “Türkçe dili dünyanın en güzel dillerinden bir tanesi konumundadır. Güçlü ülkelerin dilleri birçok ülkelerde öğrenilir ve kullanılır. Türk dilinin müziğinden, edebiyatına dünyanın çeşitli ülkelerindeki okullarda okunması ve yaygınlaştırılması Türkiye’nin de bu anlamda güçlü bir ülke olduğuna işaret etmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Türk dilini öğrenen yabancı öğrencileri tek tek tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Tuna, “Türkçe Olimpiyatları için şehrimize gelen öğrencilerimizin, böyle güzel bir yapının bizi makamımızda ziyaret etmesini önemli buluyorum. Misafirlerimizi ağırlamaktan şeref duyduk. Konuklarımıza başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Irak sorumlusu öğretmen Sinan Yıldız ise kendilerini makamında ağırladığı için Başkan Tuna’ya teşekkür ederek, Mersin’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını, çok güzel ağırlandıklarını, Türkiye’ye ve Mersin’e bundan sonra da gelmek istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından çocuklar Başkan Tuna’ya bir jest yaparak, Türkçe şarkı ve şiirler okudular. Toroslar ile ilgili bir şiir okuyan Taylandlı öğrenci Başkan Tuna’yı duygulandırdı. Toroslar’ın eteğinde kurulu Toroslar Belediyesi’nin şiire konu olduğunu vurgulayan Başkan Tuna, öğrenciye bu duygulu şiiri dolayısıyla teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Hamit Tuna, konuklarına Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: