Dünya devi Bosch Adana’ya yatırım yapacak

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Adana’ya yapılacak yatırım için tüm altyapı çalışmalarına destek vereceklerini vurguladı

Alman’yanın dünyaca ünlü teknoloji ve hizmet sağlayıcılarından Bosh, Adana’ya yatırım yapacak. Gaziantep ve Trabzon’la birlikte Adana’yı yatırım kapsamına aldıklarını belirten Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, bu kapsamda Adana temaslarına başladı.

Young, Bosch Hükümet ve Dış İlişkiler Direktörü Ferit Sünneli, Bosch Departman personeli Galip Kurban ve Özka Kaynak Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Ekren’le birlikte Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez’le görüş alışverişinde bulundu.

Reklam
Reklam

125 yıllık Bosch’un dünya genelinde 52 milyar Euro ciroya sahip olduğunu ve 300 bin kişiye istihdam sağladığını belirten Young, otomotiv, beyaz eşya ve sanayi teknolojileri iş kolunda çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Türkiye’de 10 bin 250 çalışanla 2 milyar Euro’luk bir ciroya sahip olduklarını kaydeden Young, ”Türkiye’de 1.2 milyar Euro’luk ihracatla ekonomiye önemli katkı sunuyoruz. Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşması için yeni teknolojik yatırımlar gerekiyor. Biz de beyaz eşya, otomotiv ve ısı teknolojileri alanındaki yatırımlarımızla bu hedefin içerisinde yer almak istiyoruz. AR-GE merkezlerimize büyük yatırımlar yapıyoruz ve bu alanda da ihracat yapıyoruz” dedi.

Bosh’un imkanlarıyla Türkiye’nin imkanlarını birleştirmek istediklerini ve yatırım planına 3 yeni ili dahil ettiklerini belirten Young, Adana’nın bu illerin başında geldiğini söyledi. Gaziantep ve Trabzon’la birlikte Adana’nın gelişimine katkı koymak istediklerini belirten Young, Adana’da tüm paydaşlarla bir araya gelip kenti elbirliğiyle kalkındırmak istediklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

ADSİAD’DAN TAM DESTEK

Bosch’un Adana’da gerçekleştirmek istediği yatırımdan dolayı mutlu olduğunu, ADSİAD’la görüş alışverişinde bulundukları için Steven Young ve beraberindekilere teşekkür eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise yatırım için tüm altyapı çalışmalarına destek vereceklerini belirtti.

Adana’nın yatırıma elverişli bir kent olduğunu her platformda dile getirdiklerini dile getiren Sönmez, ”Kentimiz suyu, iklimi, tarım ve sanayi kültürü ile kaliteli bir kenttir. Bunun yanı sıra enerji havzası olma özelliğiyle öne çıkmaktadır. Ulaşım ve istihdamda da bir sorunumuz yok. Adana’ya yatırım yapacak şirketler büyük avantaj sağlar” dedi.

Bosch’un Adana ekonomisine katkı sunmak istemesinin Adanalılar için bir onur olacağını vurgulayan Sönmez, ”Adana’daki çalışmalarınızda tüm altyapı hazırlıklarınıza tam destek vermeye hazırız. Derneğimizin akademik danışmanları ile birlikte uzun vadeli bir çalışma yürütebiliriz. Bu dönem Adana için şanslı bir dönem. Kentimizde birliktelik ruhu gelişti. Sizin gibi dünya devi firmaların yatırım planlarına dahil olan Adana daha çok güçlenecek. Bu güç komşu illerimize de sirayet edecek. Onlara da güç verecek. Yatırım planınıza Adana’yı dahil ettiğiniz ve bizlerle görüş alışverişinde bulunduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: