Dünya Diyabet Günü

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, diyabet hastalığının yaygın ve önemli kronik hastalıklardan biri olduğu bildirildi.

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, diyabet hastalığının yaygın ve önemli kronik hastalıklardan biri olduğu bildirildi. Müdürlükten, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de 40 yaş üzerinde 10 kişiden birinde, 50 yaş üzerinde 6 kişiden birinde ve 60 yaş üzerinde 3 kişiden birinde diyabet sorunu olduğu belirtildi. Türkiye'de her iki diyabetliden birisinin hasta olduğunu fark edemediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ülkede 6 milyon diyabet hastası var. Bunun yanı sıra diyabet riski yüksek olan nüfusumuzun 14 milyon kişi olduğu tahmin edilmektedir. Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığı ortaya çıkmıştır. Değişen beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzının diyabetin eskisine göre daha erken yaşlarda görülmesine neden olmaktadır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: