Dünya Emzirme Haftası

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhemşiresi Nuran Akhançer, bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerektiğini, bu sürede sadece anne sütünün

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhemşiresi Nuran Akhançer, bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerektiğini, bu sürede sadece anne sütünün yeterli olduğunu belirtti.

Akhançer, 1-7 Eylül Dünya Emzirme Haftası nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, anne sütünün, bebeğin yaşamında doğumdan sonraki en büyük mucize olduğunu söyledi.

Bebeğin doğumdan itibaren 6 aylık olana kadar sadece anne sütüyle beslenmesi gerektiğine dikkati çeken Akhançer, "Anne sütü, bebeğinizi bazı hastalıklar ve enfeksiyonlardan korumaya yardımcıdır. İçerdiği koruyucu maddeler nedeniyle anne sütü alan bebeklerde kulak enfeksiyonu, alerji, kusma, ishal, bronşit ve menenjit daha az görülür" dedi.

Reklam
Reklam

Akhançer, emzirmeyle anne ve bebek arasında özel bir bağ oluştuğunu, emzirmenin bebeğin ruhsal gelişimi için çok faydalı olduğunu dile getirdi.

Muhabir: Ahmet Turan / Mümin Altaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz