Dünya gençleri çevre için Tarsus’ta buluştu

Tarsus Belediyesi, Gençlik Servisleri Merkezi (GSM) tarafından organize edilen Uluslararası Gönüllü Gençlik Çalışma Kamp projesi...

Tarsus Belediyesi, Gençlik Servisleri Merkezi (GSM) tarafından organize edilen Uluslararası Gönüllü Gençlik Çalışma Kamp projesi kapsamında 7 ülkeden 16 öğrenciyi ağırlıyor.
Güney Kore, Ukrayna, Moldova, Fransa, Finlandiya, Rusya ve Belçika’dan gelen 18-28 yaş arası toplam 16 öğrenci Tarsus sokaklarında çevre temizliği yapacak.
Tarsus Belediyesi misafirhanesinde ağırlanan öğrencilere, görevliler tarafından temizlik malzemeleri dağıtıldı. İlk olarak Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Yarenlik Alanında temizliğe başlayan öğrenciler, daha sonra 3 ayrı gruba ayrıldı.
Şehrin üç giriş noktasında temizliğe başlayan gönüllü öğrencilere Tarsuslular büyük ilgi gösterdi.
Gençlik Servisleri Merkezi Türkiye liderleri Fatma Uruk ile Denizcan Bozkurt, GSM’nin temel amacının Türk gençliğini uluslar arası platformlara taşıyarak, onların farklı kültürlerle buluşmasına, gençler arasında ortak anlayış ve hoşgörünün gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.
GSM tarafından her yaz organize edilen etkinliklerin başında Uluslararası Gönüllü Çalışma Kamplarının geldiğini belirten Fatma Uruk, “GSM her Yaz Türkiye’nin farklı bölgelerinde üniversite, belediye ve çeşitli kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde 20 ayrı uluslar arası çalışma düzenlemektedir. Bu kampların temel amacı gençlerin gönüllü enerjilerini toplumsal kalkınmaya kanalize etmek ve gençler arasında uluslar arası dostluk bağlarını geliştirmektir. Tarsus’ta çevreye yönelik çalışmalar yapacağız. Kampımızda her şey çok güzel şekilde ve sıkıntı olmadan işliyor. Tarsus Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bu tür yapılan sosyal ve toplumlar arası kaynaşmayı arttıran projelerin diğer belediyelere de örnek olmasını istiyoruz” dedi.
Güney Kore’den gelerek kampa katılan Woo Hojung, Tarsus halkının çok misafirperver olduğunu kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. 16 öğrenci, 16 Ağustos tarihine kadar öğleden önce 3 saat, öğlenden sonra 2 saat olmak üzere günde 5 saat çevreye yönelik çalışma yapacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz