Dünya Gençleri Muğla'da Buluştu

Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı kapsamında 4 ülkeden Muğla'ya gelen 10 genç, Muğla Belediyesi'nin havan barınağında köpeklerin bakımı yapıyor.

Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı kapsamında 4 ülkeden Muğla'ya gelen 10 genç, Muğla Belediyesi'nin havan barınağında köpeklerin bakımı yapıyor.

Gençlik Servisleri Merkezi ile Muğla Belediyesi işbirliğinde 3'üncü kez Muğla'da gerçekleştirilen kampta, Türkiye, Japonya, Güney Kore ve Portekiz'den gelen 10 gence Türk kültürü ve havan sevgisi aşılanıyor. Barınakta görev yapan işçilere yardım eden gençler, köpeklerin barındığı yerlerin temizliği ile barınağın duvarlarını boyadı. Kamp 8 Eylül'de sona erecek.

Reklam
Reklam

Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hacı Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Servisleri Merkezi ile ortaklaşa düzenledikleri kampın 3'üncü kez Muğla'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kampa katılan gençlerin gönüllü dostluk ve turizm elçileri olduğunu belirten Koç, "Bölgemize gelen gençler bölgenin tarihi ve turistik bölgelerini geziyorlar. Burada öğrendikleri Türk kültür ve geleneklerini kendi ülkelerindeki insanlara anlatıyorlar" dedi.

Koç, kampa katılan gençlerin Muğla Belediyesi'nin hayvan barınağındaki çalışmalara yardım ettiklerini, gençlerin burada hekimlik dışındaki tüm işlere yardım ettiklerini getirdi.

Kampta gençlere hayvan sevgisini de aşıladıklarını ifade eden Koç, 15 gün boyunca kampa katılan gençlerin kamp sonunda gönüllü birer turizm ve dostluk elçisi olarak kendi ülkelerinde bölgenin tanıtımı yapacaklarını söyledi.

Gençlik Servisleri Merkezi'nin kamp lideri olarak görevlendirdiği Onur Önder ise 4 ülkeden gelen 10 arkadaşıyla barınakta çalışanlara yardım etiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Ülkeler arası kültür alışverişi için en uygun ortamı sağladıklarını anlatan Önder, "Arkadaşlarımız kendi ülkelerinin kültürlerini bize anlatıyor. Biz de Türk geleneklerini, yaşam tarzlarını ve bölgenin tarihi dokusunu onlara gösteriyoruz. Hepsi burada bulunmaktan çok memnun. Bu kampı tercih etmelerinin ortak nedeni ise hayvan sevgisi" diye konuştu.

Kampa Portekiz'den katılan Elodie Costa da hayvan barınağının kendisi için büyük sürpriz olduğunu vurguladı. Hayvan barınağını çok beğendiğine işaret eden Costa, "Burası hayvanların rahat edebileceği bir ortam. Benim ülkemde hayvanlar bu kadar rahat değiller. Kampa katılan arkadaşlarımızla birlikte barınağın ve hayvanların bakımını yapıyoruz" dedi.

Costa, Türk kültürünün ilk başlarda çok karışık geldiğini ancak, zaman geçtikçe alıştığını kaydetti.

Muhabir: Utku Uçrak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: