Dünya gençleri uyuşturucuya savaş açtı

YALOVA (İHA) - Avrupa Birliği Gençlik Eğitim Programı çerçevesinde Yalova'da düzenlenen "Uyuş'ma Gençlik Projesi"ne katılan 5 ülkeden 7 genç, uyuşturucuyla mücadele için kolları sıvadı.

Yalova Yerel Günden 21'in ev sahipliği yaptığı organizasyona İtalya, Malta, Belçika, Almanya ve Türkiye'den 7 genç katılarak, uyuşturucu ile mücadelede ne gibi yollar izleneceğini masaya yatırdı.

Hedeflerinin madde bağımlılığı konusunda uluslararası projeler üretmek olduğunu söyleyen Yerel Gündem 21 Proje Yöneticisi Gül Gönül Bozoğlu, "Değişik ülkelerde yaşayan gençleri tehdit eden ortak tehlike uyuşturucu bağımlılığıdır. Biz de Yerel Gündem 21 ve Avrupa Birliği Gençlik Eğitim Programı kapsamında madde bağımlılığı konusunda çalışmalar yapıp, projeler üretmeyi hedefliyoruz. Özellikle uyuşturucu mücadelesi konusunda başarılı olan ülkelerin uyguladıkları yöntemler üzerinde çalışmalar yaparak, bunları daha da geliştirmek istiyoruz. Toplantılarımızda madde bağımlılığı ile ilgili yeni projeler de üreterek, bu projelerin hayata geçirilmesini sağlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Turizm Meslek Lisesi'ne ait uygulama otelinde yapılan proje çalışmaları 5 gün sürecek.