Dünya Gıda Günü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, dünyada her 7'i kişiden 1'inin yetersiz beslendiğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, dünyada her 7'i kişiden 1'inin yetersiz beslendiğini belirtti.

Tüfekçi, Dünya Gıda Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, dünya üzerindeki yetersiz beslenen ve aç insanların acısına dikkat çekmek, farkındalığı yaymak ve açlık felaketine karşı insanları harekete geçirmek amacıyla 16 Ekim tarihinin "Dünya Gıda Günü" olarak, her yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün 1945'teki kuruluşunun yıl dönümü olarak kutlandığını kaydetti.

Her yıl 150'den fazla ülkede Dünya Gıda Günü çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirildiğini ifade eden Tüfekçi, açıklamasında şunlara yer verdi:

Reklam
Reklam

"2012 Dünya Gıda Günü teması, gıda güvencesinin iyileştirilmesi ve açlığın ortadan kaldırılmasında kooperatiflerin oynadığı önemli rol göz önüne alınarak 'Tarım Kooperatifleri: Dünyayı Beslemenin Anahtarı' olarak belirlenmiştir. Dünyada her 7 kişiden 1'i yetersiz beslenmektedir. Oysa insanoğlu açlığı ortadan kaldıracak ve süründürülebilir kalkınmayı teşvik edecek araçlara sahiptir. 2050 yılına kadar dokuz milyardan fazla insanın beslenmesi için gerekli ek gıdanın önemli bir bölümünün küçük toprak sahipleri tarafından üretileceğine dair geniş bir mutabakat söz konusudur. Bu da gıda güvencesine ulaşmak için kooperatiflerin, üretici örgütleri ve diğer kırsal kuruluşların desteklenmesi ve bunlara yatırım yapılması gerektiğini ortaya koymaktadır. Üretici örgütler ve kooperatiflerin, tarım, hayvancılık, balıkçılık ve ormancılıkla uğraşan küçük üreticilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, araç ve hizmetlere ulaşmalarını sağlayarak gıda güvencesine katkıda bulundukları yadsınmaz bir gerçektir."

Tüfekçi, açlığın ve yoksulluğun, örgütlenme ve kooperatifçilik bilincinin geliştirilerek gıda üretiminin artırılması yoluyla giderildiği bir dünya temennisiyle Dünya Gıda Günü kutladığını belirtti.

Reklam
Reklam

Muhabir: İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: