Dünya Gıda Günü

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ramazan Aytekin, dünyada her 7 kişiden birinin yeterli beslenemediğini belirtti.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ramazan Aytekin, dünyada her 7 kişiden birinin yeterli beslenemediğini belirtti.

Aytekin, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanın sağlıklı yaşaması ve mutlu bir hayat sürdürmesi için dengeli beslenmesi gerektiğini vurguladı.

Günümüzde insanların ürettikleri gıda maddelerinin insanların tamamına yetmediğini ifade eden Aytekin, "Bugün dünyada maalesef her 7 kişiden biri yeterli beslenemiyor. Halen dünyada açlıktan insanlar ölüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Bu yıl Dünya Gıda Günü temasının gıda güvencesinin artırılması ve açlığın ortadan kaldırılmasında kooperatiflerin önemli katkısı göz önüne alınarak "Tarım Kooperatifleri" olarak belirlendiğini anımsatan Aytekin, "Bugün dünyada sayıları 925 milyonu bulduğu tahmin edilen aç insanların yüzde 70'i tarımın ekonomik yönden ana dayanak noktası olduğu kırsal bölgelerde yaşıyor. Oysa insanoğlu açlığı ortadan kaldıracak ve kalkınmayı teşvik edecek gerekli araçlara sahiptir. Bu araçların başında kooperatifler gelmektedir. Kooperatifler, hedeflenen üretimi elde etmek için kadın ve erkek üreticilerden oluşan, tüm çalışmaların ortak olarak sahiplendiği ve demokratik olarak yönetilen birliklerdir. Kardan ve üretimden önce insana önem verilir. Üyelerin sosyal, kültürel ve ekonomik isteklerinin yerine getirilmesine yardımcı olur" ifadelerini kullandı.

Tarım ve gıda kooperatiflerinin açlık ve yoksullukla mücadelede önemli bir araç olarak ortaya çıktığına dikkati çeken Aytekin, mesajına şöyle devam etti:

"Bu örgütleri güçlendirir ve büyümeleri için gereken desteği verirsek elde edilecek başarı sonucu, ürün miktarı çok daha artacak ve bütün insanlara yetecektir. İşte 2012 Dünya Gıda Günü özellikle gıda, tarım ve hayvancılık kooperatiflerinin yoksulluk ve açlığın giderilmesi konusunda yaptığı ve yapacağı katkılara ışık tutuyor. Gelin 2012 Dünya Gıda Gününde kooperatiflere yardım elimizi uzatalım, zorlukları aşarak açlık ve yoksulluğa karşı verdikleri mücadelede başarılı olmaları için gereken ilgiyi ve desteği sağlayalım. '2012 Dünya Gıda ve Uluslararası Kooperatifler Yılı' ile kooperatiflerin anlaşılması ve benimsenmesine dikkat çekilmesi yolunda yeni kapılar açılırsa, ülkemizde ve tüm dünyada gıda, tarım ve hayvancılıkta üretimde çok önemli artışlar olacak ve insanlar, yoksulluğa ve açlığa mahkum olmaktan kurtulacaktır."

Reklam
Reklam

Malatya'da gıdaların üretilmesinde, tüketilmesinde ve sağlıklı bir şekilde halkın sofrasına konulmasına kadar tüm safhalarda ciddi çalışmalar yapıldığını, sıkı denetimler gerçekleştirildiğini kaydeden Aytekin, kentte son yıllarda gıdaların üretimi ve tüketimi aşamasında ciddi bir olumsuzluk görülmediğini belirtti.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: