Dünya Gıda Günü

Bilecik Tabipler Odası Başkanı Dr. Ethem Dağlı, dünyada üretilen gıda maddelerinin, artan nüfusa yeterli olmadığını bildirdi.

Bilecik Tabipler Odası Başkanı Dr. Ethem Dağlı, dünyada üretilen gıda maddelerinin, artan nüfusa yeterli olmadığını bildirdi.

Dr. Dağlı, yaptığı yazılı açıklamada, besin maddeleri üretiminin az olduğu yoksul ülkelerde açlık ve yetersiz beslenme sorunları bulunduğunu belirtti.

Açlık ve yetersiz beslenmenin, bedenin gerekli ölçü ve türde besin almamasından kaynaklandığına dikkati çeken Dr. Dağlı, şunları kaydetti:

"Açlık ve yetersiz beslenme, ülkelerin ortak sorunudur. Bu sorunların nedenleri, besin üretim ve dağılımının yetersizliği, bilgisizlik, hızlı nüfus artışı, ekonomik güçsüzlük ve çevre sağlığının bozulmasıdır. Hesaplamalara göre, dünyada yaklaşık 450 milyon insan yetersiz beslenmektedir. Sadece bu sayı bile dünyamızın en büyük ve en önemli sorununun açlık olduğunu gösteriyor. Dünyanın pek çok yerinde insanlar açlıktan ölmekte, iyi beslenemedikleri için hasta olmaktadır. Dünyada üretilen gıda maddeleri, artan nüfusa yeterli olmamaktadır.

Reklam
Reklam

Ülkemizde besin üretimi, artan nüfusun gereksinmesini karşılamaktadır. Besin tüketimimiz ile üretimimiz arasında bir denge vardır. Türkiye, yeryüzünde besin maddeleri üretiminde kendi kendine yeterli 7 ülkeden biridir. Ancak yurdumuzda üretilen besin maddeleri iyi değerlendirilemiyor. Besin maddelerinden gereği gibi yararlanılamıyor. Üretilen besinler ülkemizde düzenli olarak dağıtılamıyor."

Dr. Dağlı, büyük kentlerde yapılan araştırmalarda, çoğu tahıl ürünü olmak üzere besin maddelerinin 10'da birinin çöpe atıldığı bilgisini vererek, israfın önlenmesi için herkesin üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: