Dünya Hukuk Günü

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, hukukun uluslararası topluluklar ve devletler için de hayati önemde olduğunu belirtti.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, hukukun uluslararası topluluklar ve devletler için de hayati önemde olduğunu belirtti. Eryılmaz, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, hakkaniyeti ve adaleti ifade eden hukuğun, gücün sınırların ötesine geçmeyi engellediğini kaydetti. Açıklamasında Eryılmaz, şunlara yer verdi: "Hukuk uluslararası topluluklar ve devletler için de hayati önemdedir. Hukuk esas alındığında ve hakim kılındığında ne kişiler, ne de devletler güçlerinin sınırlarını zorlayamazlar. Hukukun milletler arası arenada hakim olabilmesi için uluslararası hukuk tüzel kişisi olan devletlerin kendi içinde hukuku hakim kılması gerekmektedir. Hukukun üstünlüğünün hayata geçtiği, keyfi uygulamaların son bulduğu bir ülkeyi birlikte inşa etmek umudu ve kararlılığıyla, tüm hukukçuların ve meslektaşlarımın Dünya Hukuk Günü'nü kutluyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: