Dünya için Harika Şeyler Yapmış İlham Verici 19 Kadın

Kendileri, diğerleri ve dünya için harika şeyler yapan ilham verici kadınlar.

1- Oprah Winfrey

Oprah Winfrey yokluktan gelip milyarder olan ilk siyahi Amerikan kadın oldu. Amerikan rüyasını gerçekleştiren Winfrey, hem kadınlar hem de erkekler için ilham kaynağı oldu.


2- Katherine Switzer

1967'de Katherine Switzer Boston Maratonu'nu koşan ilk kadın oldu. Bundan memnun olmayan pek çok rakip koşucu vardı. Hatta yukarıdaki resimde görüldüğü üzere yarışın organizatörü onu yarışın ortasında durdurmaya bile çalıştı.


3- Angelina Jolie

Çoğu kişi Angelina Jolie'yi filmlerden tanısa da o şöhretini daha az imkan sahibi kişilere yardım etmede kullandı. BM Mülteciler Komisyonu İyi Niyet Elçisi olan Jolie, sesini mültecilerin sesini tüm dünyaya duyurmak için kullanıyor. - - - - - -

Reklam
Reklam

4- Maud Wagner

Maud Wagner 1907 yılında dünyadaki ilk kadın dövme sanatçısı oldu. Ve harika bir dövme sanatçısıydı. - - - - - -

5- Winnie the Welder

1943'te bir gemi tersanesinde çalışan iyi bir kaynak ustasıydı. - - - - - -

6- 2. Dünya Savaşında görev alan kadın pilotlar


7- Annette Kellerman

1907 yılında 'uygunsuz' giyinmekten tutuklandı. Yukarıda da tutuklanmasına neden olan kıyafeti görüyorsunuz. - - - - - -

8- 1800'lerdeki bu dişi samurayla (onna-bugeisha) karşı karşıya kalmak istemezsiniz. Sayıca azdılar ama nasıl dövüşüleceğini iyi biliyorlardı.


9- Mia Farrow

Şöhretini dünyadaki diğer insanlara yardım etmek için kullanan bir diğer isim de Mia Farrow. Kendisi BM Çocuk Vakfı İyi Niyet Elçisi ve dünyanın yoksul bölgelerindeki çocukların hakları için savaş veriyor.


10- Leola N. King, 1918'de Amerika'nın ilk kadın trafik polisi.


11- J.K. Rowling

J.K. Rowling dünyanın en başarılı roman yazarlarından biri. Ama bunu yanısıra, servetini çeşitli yardım kuruluşlarını desteklemek için kullanıyor (özellikle yoksulluk ve multiple sclerosis ile ilgili kuruluşları).

Reklam
Reklam

12- Margaret Bourke-White 1934'te 319 metre yükseliğinde bir gökdelen olan Chrysler binasına tırmanmış fotoğraf çekerken.


13- Lisa Leslie 2002'de WNBA'de smaç yapan ilk kadın basketbolcu oldu. Kendisi aynı zamanda kariyerinde 6000 sayıya ulaşan ilk oyuncu. Basketbol sadece erkek oyunu değil.


14- Hindistan Ulusal Kongresinin başkanı olan Sonia Gandhi dünyanın en kalabalık ikinci nüfusunun önemli bir lideri.


15- Amelia Earhart 1932'de Atlantik Okyanusunu geçen ilk kadın pilot oldu.


16- Boksun sadece erkeklere özgü bir spor olduğunu mu sanıyorsunuz? 1933'de Los Angeles'da bir çatı katında boks yapan bu kadınlar öyle düşünmüyordu.


17- 1943'te kadın demiryolu işçileri öğle yemeğinde. Bedeli ne olursa olsun sevdiklerine maddi destek olmak için çalışıyorlardı.


18- 1937'de dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen.


19- Kadın uçak mühendisi 1944'te bir P-38'i tamir ederken.