Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası Manisa'da Başlıyor

Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Şampiyonası ile Akdeniz Kadınlar Bocce (Volo-Petank) Şampiyonası, 15-22 Ekim 2012 arasında...

Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Şampiyonası ile Akdeniz Kadınlar Bocce (Volo-Petank) Şampiyonası, 15-22 Ekim 2012 arasında Manisa yapılacak. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası’na 21, Akdeniz Kadınlar Bocce Şampiyonası'na alt ülkeden 100, Türkiye'den ise toplam altı sporcu katılacak. Manisa, bu iki şampiyonada sporcu, yönetici ve antrenörlerle birlikte yaklaşık 200 kişiyi misafir edecek.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Özel İdaresi lokalinde Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen, İl Temsilcisi Fevzi Demir, Milli Takım Antrenörü Hüseyin Tükenmez ve Bocce milli takım sporcularıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Vali Daşöz, şampiyona için komite oluşturduklarını ve yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Şampiyonanın Manisa’nın tanıtımına büyük katkısı olacağını belirten Daşöz, “Bocce, yeni gelişmekte olup geleceğe yönelik umutlarımızı arttıracak bir spor dalı. Her yaştaki insan oynayabilir. Bir dünya şampiyonası yapılıyor olması, Manisa’nın tanıtımı için çok önemli. Şehir içinde Manisa’yı tanıtıcı bilbordlar ve afişler olacak. Bundan sonra yapılacak etkinliklerde de Manisa’nın evsahibi olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Vekili Mutlu Türkmen de tanıtım açısından son derece önemli olduğunu belirterek, şampiyonaya Asya, Afrika, Okyanusya ve Avrupa’dan çeşitli ülkelerin milli takımlarının katılacağını söyledi. Üç ayda hazırlandıklarını vurgulayan Türkmen, dünyanın dört bir yanından sporcuların Manisa’ya geleceğini kaydetti. Takımların sporcu ve yetkililerinin Manisa’yı ilk defa göreceğinin altını çizerek, “Ülkemizin ve ilimizin tanıtımı açısından son derece önemli. Resmî bir şampiyona olduğu için bütün spor takvimlerinde kayıtlara geçecek. Bocce, ülkemizde yeni gelişen bir spor dalı olsa da Akdeniz havzasında son derece yaygın. Amacımız, bu tür organizasyonları ülkemize getirmek suretiyle halkımızın ve yetkililerin dikkatini bocceye çekmektir. Milli takımımızda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren sporcularımız bulunuyor. Bütün Manisalıları şampiyonayı seyretmeye ve milli takımımızı desteklemeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: