Dünya Kadınlar Günü: Doodle’da gizli mesaj

Google'ın hazırladığı Doodle’daki ince mesaj nedir?

Google’ ın **Dünya Kadınlar Günü** için ana sayfada yayınlamış olduğu kadın resimlerinde **“farklı ten rengi , farklı surat ifadeleri ve farklı tipte kadın resimlerini”** kullarak çok ince bir mesaj gönderdi. Grafikte bulunan bu ince mesaj **“farklı tipte olan kadınların inançlarına , yapılarına , saç sitillerine , surat ifadelerine”** dikkat çekmek istiyor .
[ **Google**](http://www.google.com.tr/) Sadece **Dünya Kadınlar Günü** değil bir çok anlamlı günde Doodle çıkarak ve bu tarz sürprizler yaparak farklılık yaratmaya hedefliyor .
**Dünya Kadınlar Günü** 8 Mart Nasıl Ortaya Çıkmıştır ?
40 bin dokuma işçisi Amerika’nın New York eyaletinde çalışma koşullarının zorluğundan dolayı greve başlamıştır .Tekstil fabrikasında başlayan bu grev , polisin işçilere karşı büyük bir direnişine dönüşmüştür.Grev esnasında büyük bir yangın çıkıp , içerdeki işçiler de büyük bir panik yaratmıştır. Fabrikanın dışında kurulan Polis barikatından dolayı içerdeki işçilerin tahliyesi zorlaşmış ve 129 kişi hayatını kaybetmiştir.
**Dünya Kadınlar Günü** 8 Mart Nasıl Onaylanmıştır ?
Bu olaylardan sonra 1910 yılında Danimarka’nın Kopenhang kentiden Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansında[ **Clara Zetkin**](http://tr.wikipedia.org/wiki/Clara_Zetkin) **8 Mart 1857** yılında teksitil fabrikasında yangında ölen işçiler adına **"Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü)** olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.