Dünya Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, 8

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, ülkemizde kadınların öncü rolü ve fedakarlık sembolü olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Toplumların gelişmişlik ölçütlerinden biri de, kadınların yeri ve gördükleri saygıdır. Türkiye'nin anneleri metanetli, dirayetlidir. Tüm kadınların bu mutlu gününü kutluyorum."

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı reddeden, kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. Cennet annelerin ayakları altındadır buyruğuna inanan bir milletiz. Kadını her zaman baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Toplumumuzda kadın annedir. Kadın, fedakar ve cefakardır. Türk kadını sosyal hayatın içerisinde en temel güçlerimizden birisidir."

AK Parti olarak, cinsiyet ayrımının önüne geçtiklerini belirten Özmen, mesajında şunlara değindi:

"AK Parti Hükümetleri döneminde yapılan reformlardan bir tanesi de kadına karşı cinsel ayrımcılığın ve istismarın önlenerek, anayasal düzenlemelerle ve zihinsel reformlar yaparak kadının toplumda hak ettiği konumda bulunmasını sağlamak olmuştur. Kadına karşı yapılan cinsel ayrım, ırkçılıkla eşdeğer bir özelliktedir. Demokrasinin çok büyük gelişim sergilediği Ak Parti Hükümetleri döneminde, bireylerin haklarını korumanın önündeki tüm engelleri kaldırıp daha yaşanabilir, daha demokratik, daha özgür bir yaşam alanı oluşturmuştur.

Reklam
Reklam

Muhabir: Murat Kaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz