Dünya Kadınlar Günü Onlar Için Sıradan Bir Gün

Dünyada ve Türkiye'de birçok ilde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Yozgat’ta böyle...

Dünyada ve Türkiye'de birçok ilde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Yozgat’ta böyle bir günden habersiz olan 3 kadının tek derdi çalışarak aile bütçesine katkı sağlamak. Gözleme ve yufka yapan kadınlar, sabah saat 07.00'de başladıkları mesailerine akşam 17.00’ye kadar devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kendileri için diğer günlerden bir farkının olmadığını, bugün de çalışmak zorunda olduklarını söyleyen kadınlar, aile bütçelerine katkıda bulunmalarının görevleri olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Yufkacıda sabah mesaiye saat 07.00’de başlayıp akşama kadar çalıştıklarını ifade eden kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü'nün kendileri için bir anlam ifade etmediğini belirterek, "Biz ekmeğimiz ve evimizin geçimi için çalışıyoruz. Eşimize ve ailemize destek oluyoruz. Çalışmak zor. Sabah saat 07.00 gibi geliyor akşama kadar çalışıyoruz. Yufka açıyoruz. Tabi ki çalışmak zor ama emek veriyoruz." diye konuştu.

Gözlemecide çalışan Zeynep Yılmaz ve Saliha Tuncay da bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü olduğunu bilmediklerini belirterek, aile bütçesine katkıda bulunmak zorunda olduklarını ifade etti. Yılmaz, “Bizim zamanımızda kadınlar şimdiki gibi her işte çalışamıyordu. Şimdi kadınlar her alanda çalışıyor. Kadınlarımızın aktif olmaları bizleri daha çok mutlu ediyor. Son dönemlerde televizyonlarda kadına şiddet olayları fazla görüyoruz. İnşallah kadın hakları çerçevesinde kadına verilen önem daha artar.” dedi.

Mikro kredi kullanarak kendi işini kuran kadınlar da ev hanımlarının evde boş oturmamalarını isteyerek, kendileri gibi el işleri yaparak aile bütçesine katkıda bulunabileceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: