Dünya Kan Bağışçılar Günü

Türkiye Kızılay Derneği Gümüşhane Kan Bağışı Merkezi, gönüllü ve düzenli kan bağışında bulunan bağışçılara bronz madalya ve çeşitli ödüller verdi.

Türkiye Kızılay Derneği Gümüşhane Kan Bağışı Merkezi, gönüllü ve düzenli kan bağışında bulunan bağışçılara bronz madalya ve çeşitli ödüller verdi.

"Dünya Kan Bağışçılar Günü" dolayısıyla Zafer Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Yusuf Mayda, Gümüşhane Kızılay Derneği Başkanı Cevat Aygün, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Mayda, kendisinin de sık sık kan bağışında bulunduğunu belirterek, her sağlıklı insanın kan bağışında bulunması gerektiğini söyledi.

Kan bağışının aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Mayda, "Bugün belki de bizim kana ihtiyacımız yoktur. Ama bir gün kana ihtiyacımız olabilecek olayla karşılaşabiliriz. Bize verilecek olan kan belki de bizlerin yeniden hayata dönmesini sağlayacaktır. Bu nedenle sağlıklı olan her yurttaşımız mutlaka kan bağışında bulunmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Mayda, gönüllü ve düzenli kan bağışında bulunan bağışçılara bronz madalya ve çeşitli ödüller verdi.

Muhabir : İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: