Dünya kestaneyi Aydın'da tartışacak

Aydın Kestane Araştırma Grubu, kestanenin dünyadaki durumunu 3 gün sürecek uluslar arası panelde masaya yatıracak.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) öncülüğünde Şubat ayında oluşturulan ve Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Aydın İl Özel İdaresi, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ziraat Odası, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası, Nazilli Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Borsası ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın birer temsilcilerinin yer aldığı "Aydın Kestane Araştırma Grubu" Aydın kestanesinin dünya markası olması yolunda çalışmalarına başladı.

Kestane ürününün ilimize ve ülkemize sağladığı katma değerin artırılması amacıyla Aydın Ticaret Odası öncülüğünde oluşturulan Kestane Araştırma Grubu Başkanı, AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Vardar, 15-17 Ekim 2012 tarihleri arasında dünyada kestane konusunda uzman kişilerin Aydın’da kestaneyi tartışacağını söyledi. Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampusu Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleştirilecek olan toplantının 3 oturum halinde yapılacağını ABD’den, İtalya’dan, Slovenya’dan ve Türkiye’den kestane konusunda uzman kişilerin toplantıya katılacağını söyleyen Vardar, “Şubat ayında oluşturduğumuz çalışma grubumuz ilk defa uluslar arası düzeyde bir toplantı yapacak. Amacımız kestanenin dünyada ve Türkiye’de katma değerini artırmak ve kestane deyince Aydın’ı dünyanın merkezi yapmak. Bu toplantıda ilk defa olarak dünya kestaneyi Aydın’da konuşacak” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: