Dünya KOAH Günü

Her yıl 3 milyon kişinin ölümüne neden olan, 50 milyon kişiyi etkileyen KOAH hastalığı etkinlikleri, "Çok Geç Değil" sloganıyla 14

Her yıl 3 milyon kişinin ölümüne neden olan, 50 milyon kişiyi etkileyen KOAH hastalığı etkinlikleri, "Çok Geç Değil" sloganıyla 14 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Ankara Halk Sağlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Dünya KOAH Günü"nünde, KOAH bilincini artırmak, risk altındaki kişilerin spirometrik test yaptırmalarını teşvik etmek ve yetkililerin bilgilendirmek ve harekete geçmelerinin amaçlandığı bildirildi.

Nefes darlığınız varsa, öksürük ve balgam yakınmalarınız sık sık tekrarlıyorsa, sigara içtiyseniz veya halen içiyorsanız, "KOAH olabilirsiniz" uyarısı yapılan açıklamada, bu yakınmalar söz konusu olduğunda Göğüs Hastalıkları uzmanına başvurulması tavsiye ediliyor.

Reklam
Reklam

Muhabir : Mehtap Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: