Dünya Kupası Maçları Şifresiz Veren Kanallar Listesi

Dünya Kupası Maçları Şifresiz Veren Kanallar Listesi Dünya Kupası Maçlarını Hangi Kanal Ücretsiz Yyaınlıyor

A Milli Takım, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 2. hafta mücadelesinde bu akşam Ukrayna'yı konuk edecek.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki karşılaşma, bu akşam saat 21.45'te Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak.

Mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek. Thorsten Schiffner ve Holger Henschel'in yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Marco Fritz olacak.

A Milli Takım, I Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kalmıştı. Ukrayna ise sahasında İzlanda ile 1-1 berabere kalarak elemelere Türkiye ile aynı başlangıcı yapmıştı.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE-UKRAYNA

STAT: Konya Büyükşehir Belediye Stadı

HAKEM: Manuel Grafe (ALMANYA)

SAAT: 21.45

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener, Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner, Ozan, Mehmet Topal, Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu, Volkan Şen, Cenk Tosun

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

UKRAYNA: Pyatov, Butko, Kucher, Rakitskiy, Sobol, Stepanenko, Zozulya, Yarmolenko, Zinchenko, Konoplyanka, Kovalenko

TEKNİK DİREKTÖR: Andriy Shevchenko

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan sonra 2018 Dünya Kupası’na katılma parolasıyla yola çıktı. İlk maçta grubun favorilerinden gösterilen hırvatistan ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak 1 puanı hanesine yazdırdı. Şimdi önünde iki önemli maç var. Biri yarın Ukrayna diğeri de pazar günü deplasmanda İzlanda ile. Dünya Kupası’na katılma şansını yakalamak istiyorsak bu iki maçtan en az 4 puan çıkarmak zorundayız. Yani bunun açılımı, Konya’da Ukrayna’yı yeneceksin. İzlanda’dan deplasmanda en az bir puan alacaksın ki, iş yine Euro 2016’da olduğu gibi mucizelere kalmasın!

Topyekün, yani ülke insanı, teknik heyet, yöneticiler ve futbolcular bu iki maçın havasına girmeli, konsantrasyonumuzu önce Ukrayna sonra İzlanda maçlarına çevirmeliyiz. Ama ne gezer.. Biz hala Fatih Terim ile Arda Turan arasındaki kavgaya takıldık kaldık. Fatih Terim suskunluğu, Arda Turan açıklamaları, Burak Yılmaz ise “Prim almadım, lafını da etmem. konu başka yeri gelince açıklarım” demeleriyle işleri iyice çıkmaza soktu. Bu Milli Takım ne Fatih Terim’in, ne de kaptan Arda Turan’ın... Bu milli Takım 80 milyon ülke insanın takımı. Onlar bu takımdan başarı bekliyor.. Kavga değil.

Reklam
Reklam

Ben 18 yaşında 2.ligde oynayan Samsunspor’da gencecik bir futbolcuyken Macaristan maçı için rahmetli Coşkun Özarı hocam beni A Milli Takım’a çağırdı. Oda arkadaşı olarak da Fatih Terim’in yanına verdi. Terim o zaman kaptandı. Ben odada hiç kendisini görmedim.

Bazı gerçekler çok çabuk unutuluyor. Fatih Hoca, futbolculukta yapmadığını hoca olarak isteyemez. 80 milyonun gözbebeği olan A Milli Takım’da kaprise yer yok olamaz da. Terim Galatasaray’da da eskiden Milli Takım’da da bağırır, çağırır, hakaretler ederdi. Kimse de cevap veremezdi. O zaman Terim isimlerin üzerindeydi. Şimdi Arda Turan Barcelona’da.. Ne oldu, isyan etti. Terim hala onu çocuk olarak, kendinden aşağıda olarak görüyor. Terim tavırlarına egosuna dikkat etmeli. Fatih Hoca yıllardır kendini değiştiriyor, şimdi de değiştirmeli. Ukrayna maçına gelince, kolay değil, kazanmak zorundayız. Terim’in takımı formdaysa kazanacak.

A Milli Takım, Ukrayna maçına hazır

A Milli Takım 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde yarın Konya'da karşılaşacağı Ukrayna maçı öncesi son antrenmanını yaptı.

Reklam
Reklam

A Milli Takım, yarın Konya'da karşılaşacağı Ukrayna maçı hazırlıklarını tamamladı. Konyaspor Kayacık Tesisleri'nde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde 15 dakikası basına açık olarak gerçekleştirilen antrenmanda oyuncular dinamik ısınmayı takiben top çalışması yaptı. Antrenmana kadroya sonradan dahil edilen Caner Erkin de katıldı. Milliler daha sonra rejenerasyon koşusu ve açma-germe egzersizleriyle antrenmana devam etti.

A Milli Takım yarın, Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda saat 21.45'te Ukrayna ile karşılaşacak.

Ukrayna, Türkiye maçında 3 puan hedefliyor

Ukrayna Milli Takım Teknik Direktörü Andriy Shevchenko, “Yarınki maça galibiyet için çıkacağız. Galibiyet elde edersek bundan memnum olurum ama 1 puan alırsak da hayır demeyiz” dedi.

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde yarın Türkiye ile karşılaşacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenleyen Ukrayna Milli Takım Teknik Direktörü Andriy Shevchenko, maçın gerilim dolu geçeceğini ifade ederek, Türkiye - Ukrayna maçlarının basit bir tempoda oynanmadığını anımsattı. İki takım arasındaki maçların her zaman hızlı oyun ile ön plana çıktığını kaydeden Shevchenko, “Yarın maça galibiyet için çıkacağız. Galibiyet elde edersek bundan memnun olurum ama 1 puan alırsak, buna da hayır demeyiz. Zor bir gruptayız. Her rakip sahaya galip gelmek için çıkacak. O yüzden her alınan puan değerlidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fatih Terim'in Milan'dayken hocası olduğunu hatırlatan Shevchenko, "Fatih Terim'e çok büyük saygım var. Futbolculuk döneminde benim antrenörümdü. Son 15-20 yıl içerisinde dostluk ve arkadaşlık ilişkileri içerisindeyiz. Bu dönemde birbirimizle görüştük. Kendisine danıştığım konular oldu. Fatih Terim'in dediği gibi iyi bir antrenör olmak için ilerlemeye çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Arda Turan'ın kadroda olmamasının Ukrayna için nasıl bir fark oluşturur sorusuna Shevchenko, “Teknik direktörün kararına tartışacak bir durumum yok. Saygı gösteriyorum. Bunun haricinde Türk Milli Takımın çok yetenekli futbolcuları var. O yüzden bu konuda görüş belirtemeyeceğim” şeklinde cevap verdi.

Konoplyanka: "Galibiyetle ayrılacağımızdan eminim

Ukrayna Milli Takım oyuncusu Yevhen Konoplyanka ise, “Yarın ki maç için kendilerini hazır hissettiklerini belirterek, “Maçta olan tüm gücümü sarf edeceğim. Dikkatlice davranarak elimden geleni yapacağım. Yarın ki maçta kaç puan alacağımız önemli değil, biz kendi oyunumuzu ortaya koyarsak galibiyetle ayrılacağımızdan eminim” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Basın toplantısının ardından Ukrayna Milli Takımı, Büyükşehir Belediye Stadyumunda ilk 15 dakikası basına açık olan çalışmayla hazırlıklarını tamamladı.