Dünya Kupası, yıldızlardan yoksun kaldı

18. Dünya Kupası finallerinde mücadele eden 6 takımın 6 futbolcusu, sakatlıkları nedeniyle ilk karşılaşmalarda forma giyemedi. Fransa, Almanya, İngiltere, Arjantin, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz'in yıldız oyuncuları, takımlarını gruptaki ilk maçlarında yalnız bıraktı.

Evsahibi Almanya'nın en büyük kozu Bayern Münihli Michael Ballack, (A) Grubu'nda, 4-2 kazandıkları Kosta Rika maçında sahada yer almadı. Favoriler arasında gösterilen İngiltere, genç golcüsü Wayne Rooney'den yoksun çıktığı karşılaşmada, gruptaki ilk maçında Paraguay'ı 1-0 yenerek, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.
Eski şampiyonlardan ve yine turnuvanın favorileri arasındaki Arjantin'de ise FC Barcelona'da top koşturan Lionel Messi, takımının Fildişi Kıyısı'nı 2-1 yendiği maçta forma giyemedi.

Reklam
Reklam

Gruptaki ilk karşılaşmada, zayıf rakibi Angola'yı 1-0 ile geçen ve oynadığı futbolla tribünlerden tepki alan Portekiz'de ise orta alanın etkili ismi Deco, takımında forma giyemeyen bir başka yıldız futbolcu oldu. Güney Kore ve Japonya'nın birlikte düzenlediği 2002 Dünya Kupası'nda gol atamadan kupayı tamamlayan ve elenen Fransa ise turnuva öncesinde çok talihsiz bir olay yaşadı. Çin ile yapılan hazırlık maçında ayağı kırılan golcü futbolcu Djibril Cisse, takımdan çıkarıldı ve kupada forma giyme şansını yitirdi. Gruptaki ilk maçında ABD'yi 3-0'lık skorla geçen ve otoritelerden geçer not alan Çek Cumhuriyeti'nin, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda gol kralı olan oyuncusu Milan Baros, arkadaşlarını yalnız bıraktı.