Dünya Kuş Gözlem Günü

Dünya Kuş Gözlem Günü etkinlikleri kapsamında Hatay'da, yapılan gözlemlerde Kırıkhan Gölbaşı Gölü'nde 51 kuş türü gözlendi.

Dünya Kuş Gözlem Günü etkinlikleri kapsamında Hatay'da, yapılan gözlemlerde Kırıkhan Gölbaşı Gölü'nde 51 kuş türü gözlendi.

Subaşı Kuş Gözlem Topluluğu sözcüsü Ali Atahan, yaptığı açıklamada 6-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen etkinliklere toplam 51 gözlemcinin katıldığını kaydetti.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi ile birlikte düzenledikleri etkinlikler kapsamında, göçmen kuşların önemli konaklama alanlarından olan Gölbaşı Gölü'nde gözlem yaptıklarını ifade eden Atahan, Türkiye'de yaşayan 3 yalı çapkını türünün bir arada bulunduğu alanlardan olan gölde, 51 kuş türünü gözlemlediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Atahan, Kuş Gözlem Günü ile amaçlarının kuşların ve yaşam alanlarının korunması konusunda vatandaşları bilinçlendirmek, kuş göçlerine ve doğal yaşam alanlarına, beslenme, konaklama ve göç rotalarına dikkat çekmek olduğunu bildirdi.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: