Dünya leylekler vadisini izliyor

KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesi Yeşildağ beldesinde "Dünya leylekler vadisi" olarak ünlenen göçebe konukların mekanını artık tüm dünya internet üzerinden canlı olarak izlemeye başladı.

Belediye Başkanı Yüksel Ergun, uzun yıllardır düşündükleri projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Beldenin 2 ay önce ADSL hizmeti almaya başladığını hatırlatan Ergun, çok daha önce söz konusu uygulamaya geçmek istemelerine rağmen bu eksiklik nedeniyle vadiden canlı yayın vermenin mümkün olmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Belediye olarak çevreye, canlılara ve doğaya karşı duyarlı bir yaklaşım içerisinde olduklarını, büyük bir sevgi beslediklerini dile getiren Ergun, leylekler vadisini dünyaya izlettirme fikrinin bu temeller üzerine ortaya çıktığını söyledi. Belli mevsimlerde misafir gibi gelen ve mesken edindiği yuvalarına konan göçmen kuş leyleklerin, çok mazlum, çevre temizliği yapan türler olarak izlenmesinin de ayrı bir güzellik ortaya çıkardığına vurgu yapan Ergun, "Leylekler vadisi olarak ünlenen mekanda ilkbahar ve yaz mevsiminde konaklayan göçebe konuklarımızı korumak, yaşatmak, sayılarının daha da artmasını sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Yeşildağ olarak izlediğimiz bu güzellikleri tüm dünya ile paylaşmak istiyorduk. Canlı yayın uygulaması da bize bu imkanı verdi. Eğer bunu başaramamış olsaydık, tanıtım yönünün bir ayağı eksik kalacaktı. Şimdi leylekler vadisini daha iyi tanıtarak, Yeşildağ'a daha fazla ziyaretçi çekeceğimizi umuyoruz. Meraklılar www.yesildag.bel.tr adresinden leylekleri izleyebilir" dedi.

Reklam
Reklam

Dünya leylekler vadisi olarak isimlendirdikleri mekanın artık literatüre girerek büyük bir üne kavuştuğunu belirten Başkan Ergun, kuş meraklıları için kamera ve fotoğraf çekebilecekleri seyir ve gözetleme alanları inşa edeceklerini sözlerine ekledi.