Dünya Liderlerinin Yorgancısına Meso’dan Vefa Örneği

Bursa MESO Başkanı Fehmi Duban, Türkiye’de yorgancılık mesleğinin duayeni kabul edilen 82 yaşındaki Diken İğne...

Bursa MESO Başkanı Fehmi Duban, Türkiye’de yorgancılık mesleğinin duayeni kabul edilen 82 yaşındaki Diken İğne markalı Celalettin Akyüz’ü tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi’nde ziyaret etti.

Bursa’da unutulmaya yüz tutmul el emeği meslekleri gün yüzüne çıkarmak adına çalışmalarını yürüten Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) mesleğin ustalarını da unutmadı. Bursa MESO Başkanı Fehmi Duban, Türkiye’de yorgancılık mesleğinin duayeni kabul edilen, dünya liderlerinin yorgancısı olarak ün yapan, tüm dünyada ülkemizi ve yorgancılık mesleğini tanıtan, İstanbul Yorgancılar ve Hallaç Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı 82 yaşındaki Celalettin Akyüz’ü yatmakta olduğu Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Baba mesleği olan yorgancılığı 1943 yılından bu yana büyük bir sevgi ve heyecanla yaptığını belirten Celalettin Akyüz, Bursa MESO’nun yorgancılık mesleğinin unutulmaması için yaptığı çalışmaları büyük bir takdirle izlediğini ifade etti. Kendisin de meslek hayatı boyunca yaptığı çalışmalarla yorgancılığı tüm dünyada tanınması için büyük çabalar harcadığını belirten Akyüz, yorgancılık mesleğini Suudi Arabistan’dan Japonya’ya kadar tüm dünya ülkelerine ihracat yaptığını söyledi. Akyüz, “Yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katılarak ülkemizi ve yorgancılık mesleğini tüm dünyaya tanıttım. Yapmış olduğum yorganlar neredeyse tüm dünya ülkelerine ihraç edildi. Eserlerim Kültür Bakanlığı tarafından kaydedildi. Bugün bakıyorum da benim geçmişte yaptığım çalışmaları Bursa MESO olarak sizler devam ettiriyorsunuz” dedi.

“EN BÜYÜK HAYALİM BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN YORGANINI DİKMEK”

Meslek hayatı boyunca dönemin ABD Başkanı General Eisenhower, Almanya Cumhurbaşkanı Richard Von Weissecker ve Başbakan Wily Brant gibi pek çok dünya liderinin işlemeli atlas yorganlarını elleriyle diken Celalettin Akyüz’ün hayalinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra kente önemli hizmetleri olan Bursa Valisi Şahabettin Harput’un yorganlarını dikmek var. Bursa MESO Başkanı Fehmi Duban’dan destek isteyen 82 yaşındaki Celalettin Akyüz, kendisine destek verilmesi halinde mesleği gençlere ve özellikle bedensel engellilere öğreterek kendisi gibi büyük bir usta yapabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bursa MESO Başkanı Fehmi Duban da taburcu olduktan sonra kendisinin bilgi birikim ve tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz