Dünya Medikal Turizm Kongresi'nde Bursa tanıtıldı

Amerika’nın Chicago şehrinde yapılan Dünya Medikal Turizm Kongresi (World Medical Tourism&Healthcare Congress)'ne Bursa’dan da katılım...

Amerika’nın Chicago şehrinde yapılan Dünya Medikal Turizm Kongresi (World Medical Tourism&Healthcare Congress)'ne Bursa’dan da katılım oldu. Türkiye’den toplam 22 kuruluşun katıldığı Turizm Kongresine Bursa’dan da İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Vali Yardımcısı Ferudun Cemal Özdemir, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ayberk Kurt, Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Eskin ve Almira Otel Genel Müdürü Ersin Yazıcı katıldı.

ABD’nin Chicago kentinde dünyanın sağlık turizmi zirvesi olarak bilinen 4. Dünya Medikal Turizm Kongresi’ne katılan Bursa heyeti, faydalı gözlemler yapma imkanı buldu. Kongreye Bursa adına katılan İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, 'Dünyada termal turizm nasıl şekilleniyor' ve 'Neler yapılıyor' gibi birçok konuda gözlem yaptıklarını belirtti. Bu konuda Bursa’da da gerçekleşen yenilikleri anlatma fırsatı bulduklarını kaydeden Nedim Akdemir, kongrenin çok faydalı geçtiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, dünyada yaklaşık 400 milyar dolarlık pazar payına ulaşan dünya sağlık turizmi için 87 ülkeden 2000 kişinin bir araya geldiğini söyledi. Bursa heyeti olarak lobi faaliyetleri yürüttüklerini anlatan Nedim Akdemir, “Aynı zamanda kentimizin tanıtımı için CD ve broşürler dağıttık. Turizm konusunda Bursa’da önemli adımlar atılıyor, ama daha da hızlı bir şekilde çalışmalarımızı tamamlamalıyız.” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz