'Dünya Milletleri Akkaya’da Buluşuyor Projesi Tamamlandı

Kastamonu Merkez Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından hazırlanan Dünya Milletleri Akkaya’ da buluşuyor projesi tamamlandı....

Kastamonu Merkez Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından hazırlanan Dünya Milletleri Akkaya’ da buluşuyor projesi tamamlandı. Proje kapsamında 9 farklı ülkeden öğrenciler Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu’nda buluştu. 2 gün süren etkinliklerde ülke temsilcileri ülkelerini tanıttı ve ülkelerinin folklorundan örnekler sundular.

Projeye Abdülhakhamit İlkokulu’nda öğrenimlerini sürdüren İranlı ve Afganistanlı 12, İmam-Hatip Lisesi’nde öğrenim gören Somalili 17, Kastamonu Üniversitesi'nde okuyan Kırgızistanlı 16, Kazakistanlı 8, Azerbaycanlı 3, bir Türkmenistanlı ve bir Suriyeli olmak üzere toplam 58 öğrenci katıldı. Ayrıca Ticaret Meslek Lisesi Folklor Ekibi de gösterileri ile programa renk kattı.

Reklam
Reklam

Programa katılan yaklaşık 300 misafire yöresel lezzetler ikram edildi ve mangal keyfi yaşatıldı. 2 günün sonunda katılımcılara okul müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Öte yandan programa İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ile Eğitim Denetmenleri Başkanı Ali Yaşar Tutkun da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz