Dünya Moğolistan Konferansı Bursa’da yapılacak

Moğolistan, bu sene 5'ncisi düzenleyeceği 'Dünya Moğolistan Kongre ve Konferansı’nı 1- 3 Ekim'de Bursa’da yapmaya...

Moğolistan, bu sene 5'ncisi düzenleyeceği 'Dünya Moğolistan Kongre ve Konferansı’nı 1- 3 Ekim'de Bursa’da yapmaya hazırlanıyor.

Konferans hazırlıkları çerçevesinde Bursa’da incelemelerde bulunan Moğolistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat ve beraberindekiler, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat, Moğolistan Ankara Büyükelçisi Dagva Tsakhilgaan, eski Ankara Büyükelçisi Panidjuna Khaliun ile Türkiye Fahri Konsolosu Çetin Yıldırım; Vali Harput tarafından tarihi Heykel valilik binasında kabul edildi.

Reklam
Reklam

Soğuk ve yağışlı havada Bursa’da sıcak karşılanmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek sözlerine başlayan Moğolistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerinin altını çizdi. Bursa’nın da bu anlamda etkin rol oynayacağına işaret eden Ochirbat, bu yıl 5’ncisi düzenlenecek ‘Dünya Moğolistan Kongre ve Konferansı’nı Bursa’da yapmayı planladıklarını söyledi.

Vali Harput ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Moğolistan ile Türkiye birbirine uzak ülkeler olmasına rağmen kardeş ülke olup, aralarında sıcak ilişkiler bulunmakta. Uzaklıktan kaynaklanan ilişkilerin geliştirilememesi bundan sonra inşallah aşılarak daha da geliştirilecek.” dedi.

Karşılıklı iyi niyet temennilerinin ardından Vali Şahabettin Harput, Ochirbat’a bir İznik çinisi hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: