Dünya Nefes Ölçüm Gününde Ücretsiz Nefes Ölçümü Yapıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde, 27 Haziran Dünya Nefes Ölçüm Günü nedeniyle ücretsiz nefes ölçümü yapıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde, 27 Haziran Dünya Nefes Ölçüm Günü nedeniyle ücretsiz nefes ölçümü yapıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında görevli Uzm. Dr. Nuri Tutar, Türk Toraks Derneği ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı olarak bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vatandaşlara akciğer hastalarının sağlığını yeniden kazanması için de spor yapmaları önerisinde bulunan Tutar, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu test, bir borunun içine güçlü olarak üflenerek yapılan, en fazla 10 dakikada tamamlanan bir testtir. Ülkemizde 30, dünyada yaklaşık bin merkezde ücretsiz olarak yapılıyor. Özellikle 40 yaşın üzerinde olan, sigara içen, sık sık öksüren ve nefes darlığı çeken kişilerin mutlaka bu testi yaptırmaları gerekir. Bu test ile ilerleyici bir hastalık olan kronik akciğer hastalığına erken tanı konulması yapılabilmekte."

Hastane girişinde ücretsiz nefes ölçme testini yaptıran vatandaşlar, burada akciğerleriyle ilgili görevli doktorlardan bilgi aldı.

Muhabir: Hamza Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz