Dünya 'Onur'u konuşuyor

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde, Türklere ait bir binada çıkan ve 5'i çocuk 9 kişinin feci şekilde ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili tartışmalar sürerken, babanın 2 yaşındaki oğlu Onur'u yaşaması için pencereden aşağı atması yürekleri dağladı. Şans eseri yara almadan kurtulan küçük Onur yaşama atladı ancak ailesi yanarak can verdi.

ÇOCUKLARI CAMDAN ATTILAR, POLİS YAKALADI

Alevler kısa sürede yayılınca, apartman sakinleri binada mahsur kaldı. Dışarı çıkamayacaklarını anlayan aileler, çocuklarını kurtarmak için 3'üncü kattan aşağı attı. Polislerin tuttuğu iki çocuk, mucize eseri yara almadan kurtuldu. Merdivenlerle pencereden içeri giren itfaiye erleri de 2 çocuğu kurtarmayı başardı.

Reklam
Reklam

ONUR'UN ANNE-BABASI HASTANEDE

Facia sırasında binadan aşağıya atılan ve görevlilerce kurtarılan 8 aylık Onur Çalar'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Çalar'ın hastaneye kaldırılan Muhammet ve Nergis Çalar'ın çocukları olduğu, babası tarafından başka çare kalmadığı için aşağıya atılıp yaşama döndürüldüğü belirtildi.

Kaplan Ailesi'nin yakınları, cenazelerin büyük olasılıkla cuma günü Gaziantep'e geleceğini ve Yeşilkent Mezarlığı'nda satın alınan aile mezarlığında yan yana toprağa verileceğini belirtti.

GURBETE GÖTÜREN DRAM

Ludwigshafen faciasında 8 ferdini yitiren Kaplan ailesinin drama dönüşen Almanya serüvenin ilk adımı 18 yıl önce atıldı. Gaziantep'te taksicilik yapan 52 yaşındaki Cevdet Kaplan, doğuştan ayaklarından felçli olan, o zaman 10 yaşında olan Kamil Kaplan'ın tedavisi için girişimlere başladı. Girişimler olumlu sonuçlandı ve Cevdet Kaplan taksisini satıp parasını cebine koyarak yanına eşi Medine Kaplan, oğulları 5 yaşındaki kendisiyle aynı adı taşıyan Cevdet ile belden aşağısı tutmayan engelli oğlu Kamil'i alarak yola çıktı. Tüm parasını harcayan Kaplan ailesi, Almanya'daki bir tren garında 8 gece parasız ortada kaldı. Ardından yapılan yardımlarla Kamil Kaplan'ın tedavisine başladı. Kendisi de şeker hastası olan Cevdet Kaplan'a Alman hükümeti oturma hakkı verdi ve aile bu ülkeye yerleşti.

Reklam
Reklam

İKİ KARDEŞ EVLENDİ

Alman vatandaşı olma hakkını kazanan koltuk değnekleriyle yürüyebilen Kamil Kaplan akrabaları olan Hülya ile kardeşi Cevdet ise Döne Kaplan ile yaşamlarını birleştirdi. Evlilikler nedeniyle sayıları artan Kaplan ailesinin fertleri, bir Türk'e ait olduğu belirtilen ve sakinlerinin tamamını Türklerin oluşturduğu facianın yaşandığı 4 katlı ahşap binaya yerleşti. Ailenin geçimini sağlamak için ise anne Medine Kaplan, oğlu Cevdet, gelinleri Hülya ve Döne günübirlik işlerde çalışmaya başladı. Aile 3.5 yıl önce yangında ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Hülya Kaplan'ın ağabeyi Muhammed Çalar ile eşi Nergiz Çalar'ın düğün töreni için Gaziantep'e geldiği o tarihten sonra da bir daha Türkiye'yi ziyaret edemedikleri de anlaşıldı. Çocuklarını hayata döndürüp yaralı olarak kurtarılan Muhammed Nergis Çalar çiftinin yakınları ise düğün görüntülerini izleyip ağıt yakıyor. Görüntülerde hayatını kaybedenlerden Medine Kaplan da neşe içinde oynarken kameraya yansıyor.