Dünya Ormancılık, Su Ve Meteoroloji Günü Ortak Programı

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, “´5 Yıllık Erozyonla Mücadele Eylem Planı’nı hazırladık ve...

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, “´5 Yıllık Erozyonla Mücadele Eylem Planı’nı hazırladık ve Türkiye’deki bütün baraj gölleri ve taşıma suyu göllerinin etrafında yeşil kuşak çalışmasını başlattık. Bunları yakında açıklayacağız” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ATO Congresium’da gerçekleştirilen Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü ortak programına katıldı. Müzik dinletisi ile başlayan programda, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tanıtım filmleri izlendi. Konuşmaya Nevruz Bayramı mesajı ile başlayan Bakan Eroğlu, “Nevruz Bayramı'nın, ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliğini artırmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmasında; ormancılık, su ve meteoroloji alanlarında yapılan çalışmalardan bahseden Eroğlu, Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi'ni kurduklarını dile getirerek, bunun yakın zamanda faaliyete geçeceğini bildirdi. 100 bin kestane fidanını toprakla buluşturduklarını söyleyen Eroğlu, “Türkiye’yi güzelleştireceğiz, yemyeşil yapacağız” diye konuştu.

“İŞTE HODRİ MEYDAN YANAN YERİ ALAN VARSA İSPAT ETSİNLER”

Türkiye’de korunan alanların azaldığı ve yanan alanların birilerine verildiği iddialarına cevap veren Eroğlu, “Bunlar kati surette yalandır. Kuyruklu yalandır. Yanan alanlar anında tespit ediliyor. En geç 1 yıl içinde yeniden ağaçlandırılıyor. 10 yıldan bu yana hükümetimiz ormanlardan bir alanı bile kimseye vermemiştir. İşte hodri meydan yanan yeri alan varsa ispat etsinler” şeklinde konuştu.

Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu, 2 büyük proje hazırladıklarını bildirerek, “Bunlardan ilki ‘5 Yıllık Erozyonla Mücadele Eylem Planı’dır. Bunu hazırladık yakında açıklayacağız. İkincisi, Türkiye’deki bütün baraj gölleri ve taşıma suyu göllerinin etrafında yeşil kuşak çalışması başlattık. Onu da yakında açıklayacağız” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Geçmişte su konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Bakan Eroğlu, 2070 yılına kadar yetecek suyun bulunduğunu söyledi. Meteoroloji alanında 10 adet radarın olduğunu dile getiren Eroğlu, bu radarlarla Türkiye’nin kapsama alanına alınacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: