Dünya Otizm Farkındalık Günü

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde tören gerçekleştirildi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde tören gerçekleştirildi. Valilik önünde düzenlenen törende konuşan Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Melahat Köse, sadece 2 Nisan'da değil, otistik bireylerin her zaman farkında olunması gerektiğini ifade etti. Kendisinin de otistik bir çocuğu olduğunu belirten Köse, "Benim de çocuğum otistik, bundan hiç gocunmuyorum, ben bütün otistik çocukların annesiyim" dedi. Köse, kurdukları dernekle otizmli çocuklu ailelerin bilinçlendirilmesi amaçladıkların, otistik teşhisi konulmuş çocukların bir an önce rehabitilasyon ve eğitimlerinin başlaması için gayret gösterdiklerini anlattı. Törende daha sonra otistik çocuk sahibi anneler, çocukları için yazdıkları şiirleri okudu. Daha sonra Vali Vahdettin Özkan, dernek üyelerini makamında kabul etti. Törene İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ile davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: