Dünya Otizm Farkındalık Günü

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Çarşamba Rehberlik Araştırma Merkezine bağlı otistik çocuklar ve velileri bir araya geldi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Çarşamba Rehberlik Araştırma Merkezine bağlı otistik çocuklar ve velileri bir araya geldi. Çarşamba Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından otistik çocuklar ve velilerinin de katıldığı kahvaltı düzenledi. Kahvaltıya Kaymakam Caner Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş da katıldı. Kaymakam Yıldız, kahvaltının ardından velilerin sorunlarını dinledi. Çarşamba Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Gülşah Akarsu Gözütok program hakkında yaptığı açıklamada, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle toplandık. Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleri ile bir araya geldik. Otizm konusunda hazırladığımız broşürlerimizi dağıtıp bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Dünya üzerinde doğan her 110 çocuktan biri otizmli. Tam olarak nedeni bilinmeyen otizm önümüzdeki yıllarda dünya üzerinde AIDS benzeri hastalıklardan daha yağın görülmeye başlanacak" dedi. Kahvaltının ardından veliler çocukları ile birlikte Çarşamba sokaklarında yürüyüş yaparak otizmle ilgili farkındalık yaratmak için broşür dağıttı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: