Dünya Pi Günü Anadolu lisesinde ilk kez kutlandı.

Dünya Pi Günü Anadolu lisesinde ilk kez kutlandı.

Kars Kağızman Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Matematik öğretmeni Bağdagül YANARDAĞ ve 9. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları etkinlikle 14 Mart Dünya Pİ gününü kutladı. 2007´ den beri ülkemizde de kutlanan Dünya Pİ gününü bugün Kağızman Anadolu Lisesinde ilk kez kutlandı.

(Pi (p) sayısı bir çemberin çevresinin çapına oranını veren Pi´nin sembolü olan ´´p´´, Yunan alfebesinin 16. harfi olup, o dildeki çevre kelimesinin (periometron) ilk harfidir. M.Ö 1650 yılında, Eski Mısır´da yazılmış Rhind Papirüsü´nde bahsi geçiyor. Pi denilmiyor, ancak çevrenin çapı oranındaki sabiti biliniyor. P simgesinin şu andaki anlamı ile sürekli kullanılışının tarihi 250 yıl öncesine kadar dayanıyor. )

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz