"Dünya Pide Günü" etkinliği-Samsun pidesinin dünyaya tanıtılması ve tüketimininartırılması için ilan edilen "Dünya Pide Günü" etkinliği, kapsamında Hollanda, Almanya, Kanada, Amerika, Gürcistan ve Türkiye'nin birçok kentinde pide yendi

Samsun pidesinin dünyaya tanıtılması ve tüketiminin artırılması için ilan edilen "Dünya Pide Günü" etkinliği kapsamında Hollanda, Almanya, Kanada, Amerika, Gürcistan

Samsun pidesinin dünyaya tanıtılması ve tüketiminin artırılması için ilan edilen "Dünya Pide Günü" etkinliği kapsamında Hollanda, Almanya, Kanada, Amerika, Gürcistan ve Türkiye'nin birçok kentinde pide yendi.

Samsunlu iş adamı ve uçak mühendisi Yusuf Kahvecioğlu'nun girişimleriyle üç yıl önce başlatılan "Dünya Pide Günü' etkinliği kapsamında dünyanın birçok ülkesinde Samsun pidesi yendiği belirtildi.

Kahvecioğlu, geleneksel hale getirilen "Dünya Pide Günü" etkinliğiyle dünya ülkelerinin Samsun pidesini tanıyacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliği her yıl Nisan ayının ilk pazar günü gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade eden Kahvecioğlu, şöyle konuştu:

"Samsun pidesini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Her yıl belirli aylarda belirli günler düzenleniyor. Kültürümüzde olmasa bile bu günleri bizler de kutluyoruz. Ülkemizin de bir günü olsun istedik. 14 Şubat Sevgililer Günü, Anneler Günü, Dünya Kadınlar Günü gibi biz de Nisan ayının ilk pazar gününü Samsun pidesinin tanıtımı içen Dünya Pide Günü olarak ilan ettik. Bu günü dünyaya anlatmak ve kabul ettirmek istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalar yürütüyoruz. Bu yıl dünyanın birçok ülkesinde Samsun pidesi tüketilmesini sevinçle karşıladık."

Almanya'nın Duisburg kentinde kebap ve pide salonu işletmeciliği yapan Samsunlu iş adamı Zafer Ünyeli, "Dünya Pide Günü" nedeniyle gün boyunca sadece Samsun pidesi servisi yaptıklarını söyledi.

Samsun pidesini sadece Almanya'da yaşayan Türklere değil Almanlara da sevdirdiklerini belirten Ünyeli, "Samsunlu bir iş adamı olarak Samsun'un ünlü pidesini Avrupa'da daha bilinir hale getirmek istiyoruz. Samsun'dan oluşturulan 'Dünya Pide Günü' etkinliğini yürekten destekliyoruz. Avrupa'da hamburgere ve pizzaya rakip olarak Samsun pidesini yaygınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Amerika'nın New York kentinde yaşayan Işıl Köksal ise Dünya Pide Günü etkinliği kapsamında pide günü düzenlediklerini ifade etti.

New York'ta yaşayan Türkler olarak, Samsun pidesini yemeye önem verdiklerini kaydeden Köksal, "Ülkemizin kültürünü tanıtmak için her türlü etkinliği takip ediyoruz. Etkinliklerimizi de sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyoruz. Dünya pide günü etkinliğimizi de daha fazla insana yayabilmek adına paylaştık" dedi.

Norveç'te yaşayan Fatih Dündar da yaşadığı kentteki bütün insanlara yaptığı Samsun pidesinden ikram ettiğini ve Norveç'te Samsun pidesinin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

-Samsun pidesi-

Malzemeler: 500 gram kıyma, 3 yemek kaşığı sıvı yağı, 7-8 adet orta boy kuru soğan, tuz, karabiber

Yapılışı: Yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağ ve kıyma ile soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Kavurma işlemi uzun süreli olmayacak. Tuz ile karabiberi ilave ettikten birkaç dakika sonra ocaktan alınacak. Hazırlanan pide içi fırına götürülür.

Fırında pide ustalarınca açılan hamurun içine içler yerleştirilerek fırında pişirilir. 15-20 dakika fırında kalan pideler çıktıktan sonra üzere tereyağı ile yağlanır. Ardından kesilerek servis edilir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: