Dünya plajlarında Türk damgası

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te ihracat, geçen yıla oranla yüzde 40 gerilerken, plaj havlusu ve bornoz ihracatında yüzde 165'lik rekor artış sağlandığı bildirildi. Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, yüzde 165 artış gösteren havlu ihracatından 5 milyon 808 bin dolarlık döviz girdisi sağlandığı ve bu artışta ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı kotayı kaldırmasının da etkili olduğu belirtildi. Bornoz, banyo havlusu ve plaj havlusu ihracatında yaşanan bu patlamanın, kalite ve markalaşmaya büyük önem verilmesinden kaynaklandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Tekstil sektörünün önde gelen firmalarından Sanko Holding, havlu sektöründe "Maısonette" ve "Soft" markalarıyla söz sahibi oldu. Son teknoloji armürlü ve jakarlı dokuma tezgahları, iplik ve kumaş boyama makineleri ve konfeksiyon tesisleriyle Türkiye'nin en modern kuruluşları arasında yerini alan Sanko Havlu, ürettiği havlunun yüzde 90'ınını ihraç ediyor. Türkiye'nin bornoz ihracatının yüzde 17'sini, havlu ihracatının ise yüzde 27'sini gerçekleştiren Sanko; İngiltere, Almanya, Kanada, ABD, Belçika, Polonya ve Norveç'e havlu ihraç ediyor.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep'in havluda dünyanın saygın markaları arasına girdiğini, Hawaai, Miami gibi dünyanın ünlü plajlarına Türk damgasını vurduklarını söyledi.