Dünya Romanlar Günü, 18 Çifte Kıyılan Nikah İle Kutlandı

Bursa'da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlamaları kapsamında Yıldırım Belediyesi'nin tarafından, nikahsız yaşayan 18 Roman...

Bursa'da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlamaları kapsamında Yıldırım Belediyesi'nin tarafından, nikahsız yaşayan 18 Roman çifte toplu nikah kıyıldı.

Yıldırım Belediyesi ile Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından 8 Nisan Dünya Romanlar Günü, Bursa'da 18 çifte kıyılan nikah ile kutlandı. Bayrak Alanı'nda yapılan etkinliğe Bursa Valisi Şahabettin Harput, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ve çok sayıda Roman vatandaşı katıldı.

Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Dansları Topluluğu'nun dans gösterilerinin ardından düzenlenen programda konuşan Vali Şahabettin Harput, hepimizin bir vücudun azası gibi olduğumuzu unutmamamız gerektiğini söyledi. Harput, "Çünkü sizin ayağınıza batan diken, bizim yüreğimize batar. Ama sizin daha iyi olmanız için önce birbirinize saygı duymanız, bir birinizi kucaklamanız gerekiyor. Bunun için de yapılacak ilk iş bir kimlik sahibi olmaktır. Bir insanın kimliği yoksa o insan yok demektir. Eğer siz

Reklam
Reklam

çocuklarınızın saygın, kendi ayakları üzerinde duran bireyler olmasını istiyorsanız önce kimliklerini çıkaracaksınız. İkinci işiniz tahsil. Eğitim olmadan ne iş, ne ekmek var. Eğer 'paramız yok, bu yüzden okuyamıyoruz' diyorsanız, okumak isteyene para benden. Bugün burada yeni bir dönemi başlatalım. Size el uzatıyorum. Devlet ile millet eli buluşsun. Türkiye'ye örnek bir sistem kuralım" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, her insanı bir gördüklerini ifade ederek, "Birbirinden ayrı kültürleri rengarenk çiçeklere benzetiyorum. Bu zenginliklerimizin içinde Romanlar'ı apayrı tutuyoruz çünkü onlar en renklisi, en hareketlisi, en fıkır fıkırı" diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin tarafından kıyılan 18 çiftin nikahında, Roman vatandaşların bazılarının çocuklarının bulunması dikkat çekerken, Bursa Valisi Şahabettin Harput bir çiftin çocuğu ile yakından ilgilendi. Toplu yapılan nikah töreninde önce 18 bayanlar tek bir ağızdan 'evet' derken, ardından erkekler evlenmek üzere 'evet' dedi. Törende çiftlere küçük altın, battaniye, halı ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz