Dünya Sağlık Haftası kutlamaları

Muş Valisi Ali Çınar, 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Dünya Sağlık Haftası" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Muş Valisi Ali Çınar, 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Dünya Sağlık Haftası" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çınar, kutlama mesajında, Birleşmiş Milletlerin (BM) 1946 yılında aldığı kararla, 7-13 Nisan tarihlerinin Dünya Sağlık Haftası olarak kutlandığını anımsattı.

Türkiye'de 61 yıldır Dünya Sağlık Haftası'nın kutladığını belirten Çınar, açıklamasında şunlara yer verdi:

"İnsanların en önemli hazinesi olan sağlık, aynı zamanda bireyin en temel hakkıdır. Devletimiz gelişen teknolojiyle tüm imkanlarını hastalıkların tedavisi için seferber etmiştir. Kanser, obezite, anne ve çocuk sağlığı alanında vatandaşa sunduğu eğitici faaliyetlerle hastalıkla da mücadele etmekte. Ülkemizin geleceğinin daha aydınlık olması, sağlıklı nesillerle mümkün. Çocuklarımızı sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı gibi kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak tutmamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, sağlıklı bir yaşam sürmesi için, onlara gereken eğitimi vermemiz lazım. Bu vesileyle tüm halkımızın Dünya Sağlık Haftası'nı kutluyor, sağlık personellerimize çalışmalarında başarılar diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: