Dünya Şeker Sektörü Temsilcileri Londra'da Toplandı

Dünya Pancar ve Kamış Üreticileri Birliği (WABCG) ile Uluslararası Şeker Üreticileri Birliği (ISO) İngiltere'de düzenlenen organizasyonda şeker pancarı ve kamışı

Dünya Pancar ve Kamış Üreticileri Birliği (WABCG) ile Uluslararası Şeker Üreticileri Birliği (ISO) İngiltere'de düzenlenen organizasyonda şeker pancarı ve kamışı üreticilerinin temsilcileri ile şeker sektörünün devleri bir araya geldi.

Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı ve WABCG Yönetim Kurulu Üyesi Recep Konuk, yaptığı açıklamasında, toplantıda Türkiye'deki şeker sektörünün durumu ve gelişim trendi hakkında bilgi verdiğini belirtti.

Özelleştirme sürecinde hükümetin üreticiler tarafından memnuniyetle karşılanan bir karar verdiğini ifade eden Konuk, kamuya ait 25 şeker fabrikasından 10 fabrikanın ihalesinin yapıldığını ancak hükümetin sürecin tarımsal üretime olası olumsuz etkilerini hesap ederek inisiyatif kullandığını ve özelleştirmeyi iptal ettiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Fransa'da sektörde gittikçe kuvvetlenen ve şeker fabrikalarında yüzde 80'e ulaşan kooperatifleşme eğilimini, Türkiye şeker sektörünün yeniden yapılanması açısından önemli bulduklarını aktaran Konuk, şunları kaydetti:

"Hükümet süreçle ilgili yeni yol haritasını çizerken dünyadaki yapılanmaları titizlikle inceleme kararlılığında oldu. Türkiye'nin araçlarda 2013 yılında bioetanol kullanımını zorunlu hale getirerek sektörle ilgili önemli bir gelişmeye daha imza attı. Bu kapıdan girip hızla ilerlemek artık biz üreticilerin elindedir. Türkiye'nin toplam ithalatında birinci kalem ham petrol ve Türkiye bu kalemi azaltmak çabasındadır."

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: