"Dünya Sigara Bırakma Günü"

Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın, sigara kullanımında yeterli önlemler alınmadığı takdirde gelecek yıllarda ölümlerin artacağını bildirdi.

Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın, sigara kullanımında yeterli önlemler alınmadığı takdirde gelecek yıllarda ölümlerin artacağını bildirdi.

Akın, "9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, sigara kullanımının küresel bir problem olduğunu belirtti. Sigara kullanımının artış gösterdiğine değinen Akın, "Sigaraya bağlı hastalıklar neticesinde, dünyada her yıl 6 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Sigara tüketimine karşı yeterli önlem alınmazsa önümüzdeki yıllarda daha fazla ölümlerin olması kaçınılmazdır" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de tütün ürünlerinin zararlarından korunma yolunda önemli adımların atıldığını vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Yeşilay Derneği olarak sigarayla mücadele, temel amacımız. Tütün kullanımının yaygınlığını da dikkate alarak, hedef kitlemiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere, en ucuz kitle imha silahı olan sigaraya başlanmasını önlemektir. Pasif içicilik olarak tabir ettiğimiz etkilenmenin azaltılması için ilimizde ve ülke genelinde halkımızı bilinçlendirmek görevimiz. İnsan hayatını tehlikeye sokan, sadece toplumu değil insanı çökerten madde bağımlılıklarına karşı mücadelemiz Yeşilay gönüllüleriyle beraber artarak devam edecektir."

Muhabir: Merve Topuz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: