Dünya sinemasının önemli film bestecisi Ankara'da

ANKARA (İHA) - Dünya sinemasının önemli filmlerini besteleriyle unutulmaz kılan ünlü sanatçı Eleni Karaindrou başkentli müzikseverlerle buluşacak.

Yunan besteci Eleni Karaindrou'ya, şef Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası ile Yunanistan'dan gelecek müzisyenler Vangelis Christopoulos (obua), Konstantinos Paptis (akardion), Socratis Sinapoulos (lira). Aristotle Dimitriadis (mandalin) ve Natalia Michailidou (piyano) eşlik edecek. Dünya sinemasının en büyük ustlarından Theo Angelopoulos filmlerinin bestecisi olara tanınan Eleni Karaindrou eserlerinin icrasına solist olarak katılacağı konser, 1 Aralık Cuma günü Milli Eğitim Şura Salonu'nda verilecek.

Reklam
Reklam

En iyi film ödülünün yanı sıra pek çok ödülün sahibi olan sanatçı konserde Angelopoulos'un 'Ağlayan Çayır', 'Leyleğin Geciken Adamı', 'Ulis'in Bakışı', 'Sonsuzluk ve Bir Gün', 'Arıcı', 'Kitaraya Yolculuk' ve 'Puslu Manzaralar' filmleri ve Margarethe van Trotta'nın 'Afrikalı', Tonia Marketaki'nin 'Aşkın Bedeli', Christophoros Christophis'in 'Rosa' ve Lefteris Xanthopoulos 'Eve Hoş Geldin Yoldaş' adlı filmleri için yaptığı besteleri ve Euripides'in 'Troyalı Kadınlar' oyunu için yazdığı bir parçayı da seslendirecek. Konserin biletleri biletix'te satışa sunuldu.