Dünya Süt Günü

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gülsever, bebeklik döneminin vazgeçilmez besin kaynağı olan sütün, yaşamın ileriki dönemlerinde yerini başka

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gülsever, bebeklik döneminin vazgeçilmez besin kaynağı olan sütün, yaşamın ileriki dönemlerinde yerini başka besinlere bıraktığını ve gerektiği kadar tüketilmediğini bildirdi.

Gülsever, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı bir kararla 21 Mayıs tarihini Dünya Süt Günü olarak ilan ettiğini hatırlatarak, Türkiye'de de 21 Mayıs 1986 tarihinden itibaren bu günün her yıl çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Gülsever, açıklamada şunları kaydetti:

"Süt sahip olduğu vitaminler, mineraller, enzimler ve proteinlerin yapı taşı olan aminoasitleri içeren besin değerleri açısından mucizevi bir etkiye sahiptir. Başta gelişme çağındaki çocuklarımız olmak üzere, herkesin vücudu için gerekli olan süt, vazgeçilmez tek besin kaynağı olma özelliğine sahiptir. Bu nedenle büyüme ve gelişme çağında olan çocukların, gençlerin, anne adaylarının, yaşlıların, süt ve süt ürünlerini dengeli biçimde tüketmeleri gerekmektedir. Süt ve süt ürünleri tüketimi kişi başına ABD'de 292 lt/yıl, Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama 342 lt/yıl, Türkiye'de ise 150 lt/yıl dır. Bu miktarın içme sütü olarak kullanılan kısmı Avrupa Birliği ülkelerinde 60-170 lt/yıl arasında iken, ülkemizde sadece 24 lt/yıl'dır."

Gülsever, Okul Sütü Programı çerçevesinde 381 okulda 81 bin 843 öğrenciye 2 Mayıs'ta başlayan süt dağıtımının okulların kapanacağı 8 Haziran tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: