Dünya Süt Günü

Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, insanların her yaş döneminde tükettiği süt miktarının, yetişmiş ve sağlıklı bir toplum olmanın temel

Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, insanların her yaş döneminde tükettiği süt miktarının, yetişmiş ve sağlıklı bir toplum olmanın temel unsurlarından birini oluşturduğunu bildirdi.

Sevinç, "Dünya Süt Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, insanların yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için günlük alması gereken proteinin yarısının hayvansal kökenli olması gerektiğini ifade etti.

Hayvansal kökenli proteinlerin başında doğumdan hayatın sonuna kadar her dönemde vazgeçilmez ve biyolojik değerliliği yüksek olan sütün büyük önem taşıdığını vurgulayan Sevinç, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Beynin gelişiminde hayvansal proteinin etkin olduğu dikkate alınırsa, sütün toplumun geleceği için ne denli önem taşıdığı anlaşılacaktır. İnsanların her yaş döneminde tükettiği süt miktarı, yetişmiş ve sağlıklı bir toplum olmanın temel unsurlarından birini oluşturmaktadır. Ne kadar süt, o kadar protein, o oranda zeka düzeyi gelişmiş toplum demektir. Aynı zamanda ruhsal ve bedensel olarak sağlam bir gelecek demektir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz