Dünya Süt Günü

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Songül Topal, "Dünya Süt Günü" dolayısıyla, öğrencilere sütün faydalarını anlattı.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Songül Topal, "Dünya Süt Günü" dolayısıyla, öğrencilere sütün faydalarını anlattı.

Dumlupınar İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Topal, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda yapılan Okul Sütü projesiyle, ilköğretim öğrencilerine her gün 200 mililitre süt dağıtımı yapıldığını söyledi.

Topal, bazı öğrencilerin süte duyarlılığı olduğunu, aç karnına içilen sütün ardından bazı çocuklarda mide bulantısı görüldüğünü belirterek, "Öğrenciler bu konuda panik yapmasın. Süt çok sağlıklı bir gıdadır. Sütler toplandıktan sonra tanklar içerisinde el değmeden işlenerek paketleniyor. Sizlere dağıtılan sütün sağlığa zararı olmasın diye laboratuvarlarda analizi yapılıyor. Okul sütünü korkusuz bir şekilde içmeyi tavsiye ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin sağlıklı, güçlü ve zeki olabilmeleri için günde en az iki bardak süt içmeleri gerektiğini vurgulayan Topal, gazlı meşrubatların yerine süt ve süt ürünlerini tüketen çocukların daha sağlıklı gelişim göstereceğini ifade etti.

Songül Topal, Türkiye'de 11 milyon süt ineği bulunduğunu, üretilen süt miktarının ise 13 milyon ton olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

"Türkiye'de bu kadar çok süt üretilmesine rağmen yıllık kişi başına süt tüketimi 16 litre civarındadır. Süt tüketiminde Avrupa ülkelerinden çok gerideyiz. Avrupa ülkelerinde kişi başına 130 litre süt tüketiliyor."

Etkinlikte daha sonra son kullanma tarihleri kontrol edilen sütler, öğrencilere dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: