Dünya Tekerlekli Sandalye Şampiyonasına 5 kıtadan 12 ülke katılacak

Adana Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fazlı Hadi Bayram, 12-22 Eylül tarihlerinde Adana’da yapılacak Dünya...

Adana Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fazlı Hadi Bayram, 12-22 Eylül tarihlerinde Adana’da yapılacak Dünya Tekerlekli Sandalye Gençler Basketbol Şampiyonasına 5 kıtadan 12 ülkenin katılacağını açıkladı.

Hilton Oteli’nde şampiyona ile ilgili bir basın açıklaması yapan Bayram, Adana’da her mevsim her türlü sporun yapılacağı bir kent olduğunu, engelliler basketbol şampiyonası konusunda da deneyim sahibi olduğunu söyledi.

Adana’nın Avrupa Gençler ve Büyükler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasına ev sahipliği yaptığını anımsatan Fazlı Bayram Hadi, dünya şampiyonası konusunda da hazırlıklara şimdiden başladıklarını kaydetti. Şampiyona konusunda ilçe belediye başkanları ve tüm kurumların desteklerinin şampiyonanın Adana’da yapılmasında büyük etkisi olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya, ilk kez bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak olan Adana’nın, bu hakkı Güney Afrika’nın Cape Town kentiyle yaptığı zorlu yarış sonrası elde ettiğine dikkat çekti.

Karakaya: ”Karar, Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) İcra Kurulu tarafından alındı ve resmen açıklandı. 2013 yılında 12-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak Dünya Tekerlekli Sandalye Gençler Basketbol Şampiyonası’na 5 kıtadan 12 ülke katılacak." dedi.

Organizasyon Genel Koordinatörü Çukurova Üniversitesi İİBF Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş de dünya şampiyonasının salt sportif bir organizasyon olarak düşünülmemesi gerektiğini, aynı zamanda kentimizde bir festival havasında kutlanması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: