Dünya Tıp Bayramı'nda 6 Tane 'aile Sağlık Merkezi' Hediye Edildi

Kağıthane Belediyesi, 14 Mart Dünya Tıp Bayramı dolayısıyla Kağıthane halkına 6 tane 'aile sağlık merkezi'...

Kağıthane Belediyesi, 14 Mart Dünya Tıp Bayramı dolayısıyla Kağıthane halkına 6 tane 'aile sağlık merkezi' hediye etti. İlçe halkının daha rahat muayene olabilmesi için bu merkezleri açtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 114 doktorun sağlık merkezlerine yerleştirildiğini söyledi.

Kağıthane Belediyesi, 14 Mart Dünya Tıp Bayramı'nda, ilçede yaşayan vatandaşların sıkıntılarını azaltmak için Kağıthanelilere 6 tane aile sağlık merkezi hediye etti. 158 milyon TL değerindeki 16 yatırımdan biri olan merkezler, ilçede yaşayan tüm vatandaşların rahatlıkla muayene olmasını sağlayacak. Merkez Mahallesi'nde hizmete açılan aile sağlık merkezinin açılış törenine; Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Kılıç, Merkez Mahallesi'nin kentsel dönüşüm için çok önemli bir nokta olduğunu belirterek, bölgenin titizlikle incelenmesi gerektiğini ifade etti. Kağıthane'de yeni projelerle ya temel atma törenlerinin yapıldığını, ya da açılış törenlerinin gerçekleştiğini dile getiren Kılıç, "Kağıthane'de Başbakanımız olmak üzere tüm bakanlıklarımızla, özel idareyle, sivil toplum kurumlarımızla ve iş adamlarımızla maddi manevi birliktelik içerisinde bu hizmetleri üretiyoruz. Burada dönüşüme ve birlikteliğe son derece güzel bir örneği yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bu çalışmalarla Kağıthane'nin yapı stokunun yüzde 25'i değişti. Çok ciddi bir sayıya ulaştık ve ulaşmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, SAĞLIK SEKTÖRÜNDE AMERİKA'YA ÖRNEK OLACAK BİR MODEL ÜRETTİ"

Türkiye'nin sağlık sektörü açısından sürekli geliştiğini belirten Başkan Kılıç, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı'nda çok önemli çalışmalar, reformlar yapıldı. Sağlık sektöründe o kadar mesafe aldık ki, Türkiye sağlık sektöründe Amerika'ya bile örnek olacak bir model üretti. Amerika bile bu modeli uygulamaya başladı. Amerika bu modeli uygularken zorlanıyor ama Türkiye bu modeli uygularken zorlanmıyor."

Reklam
Reklam

Kağıthane'de planlanan doktor sayısının 114 olduğunu aktaran Kılıç, "Kağıthane'de toplamda 20 sağlık merkezine 114 tane doktor sayısı belirlenmişti. Belirlenen kriterlere göre doktorların hepsi müracaat etti ve yerleşti. Bölge olarak da bazı sorunlarımız vardı. Mekan oluşturmakta zorlandık. Kağıthane Merkez Mahallesi'nde oturan komşularımızın aile hekimlerinin de bu bölgede yerleşmesi gerekiyordu, yerleştirdik. Böylece ilçe halkı daha rahat muayene olabilecek" diye konuştu.

Başkan Kılıç, doktorların 14 Mart Dünya Tıp Bayramı'nı da kutlayarak sözlerini tamamladı.

"SAĞLIK HİZMETİ GECİKTİRİLEMEZ"

Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer ise, "Ülkenin vatandaşları için en önemli ihtiyaç, en önemli gereksinim sağlık. Sağlık hizmeti geciktirilemez. Sağlık hizmeti, vatandaşa en kaliteli bir şekilde sunulması gereken bir hizmettir ve gecikmesinde de sakınca vardır. Bu aile sağlık merkezini de Merkez Mahallesi'ne inşa ettiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Varıcıer, Başkan Kılıç ile eşi Fatma Kılıç ve çok sayıda protokol üyesi, aile sağlık merkezinin kurdelesini keserek merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

900 BİN TL'YE MAL OLDU

Merkez Mahallesi'ndeki aile sağlık merkezinin yanı sıra, 6 mahallede yeni aile sağlık merkezi yapıldı. 13 mahalledeki aile sağlık merkezi de yenilendi. Kağıthane Devlet Hastanesi acil birimi ve laboratuvar yenilendi. Merkezin toplam maliyeti ise 900 bin TL oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz