Dünya turizm fuarı londra'da açıldı

LONDRA (İHA) - Turizm sektörünün en prestijli fuarı olarak bilinen Dünya Turizm Fuarı, bugün Londra'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla açıldı.
Londra'daki fuara katılan Bakan Günay, Türkiye standına geçerek İngiliz basının sorularını cevaplandırdıktan sonra Türk basını için de ayrı bir basın toplantısı düzenledi.

Yabancı basına yaptığı açıklamada bir soru üzerine Bakan Günay, son günlerde Türk ve İngiliz medyasını meşgul eden Sarah Ferguson'un gizli kamerayla Türkiye'deki bir çocuk yuvasında çektiği görüntülere değindi. Günay yaptığı açıklamada, "Kimin evinde veya mekanında yapsanız mutlaka bir reaksiyon görürsünüz. Bu olayı büyütüp Türkiye aleyhine bir kampanya yürütmek yanlıştır. Biz çocuklara doğaya çevreye çok önem veren bir ülkeyiz. Eğitim kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bunu aleyhimize bir kampanyaya çevirmek çok büyük bir hata ve yanlış olur" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türk basınına yaptığı basın toplantısında ise bu yılsonunda Türkiye'ye 5 milyon ziyaretçinin gelmiş olacağını ifade eden Günay, İngiltere'den Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 13'lük bir artış olduğunu toplamda 2 milyon 200 turistin Türkiye'ye geldiğini ve bu oranın her yıl düzenli olarak arttığını belirtti.
Türkiye en çok Alman,Rrus ve İngiliz turistin geldiğine de değinen Günay, "Turistler, kum, deniz ve güneş özelliğinden dolayı Türkiye'ye geliyor, gelen turistlere diğer özellikleri göstermek ise bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

"Sinemayı turizm açısında ön plana çıkartmak istiyoruz" diye konuşan Günay, "Son günlerde sinema alanında büyük başarılar elde ettik" dedi.
"Golf ve kış turizmine önem vereceğiz" diye konuşan Günay, dünyayı sarsan global ekonomik krizin İtalya, İspanya gibi ülkeleri vurmasının Türkiye için şans olduğunu ifade etti. Daha çok para harcayan Avrupalıları Türkiye'ye çekmeye çalıştıklarına dikkat çeken Günay ayrıca Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise konusunda da, "Şarkının Türkçe olmasından yanayım ancak ne olursa şarkının Türkiye'yi temsil edeceğinden orta yolu bulmalarında fayda olduğunu düşünüyorum. Şarkının Türkçe ya da İngilizce olmasına TRT karar verecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl Almanya'dan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının 5 milyon artmasını beklediklerini ifade eden Günay, Alanya'nın Türk kenti olamktan çıkıp Alman kenti olduğunu ifade etti. Alanya'daki Almanların artık 10 binlerce ifade edildiğini söyleyen Günay, "Almanlar Türkiye'nin güneyine yerleşti. Eskiden Türkler Almanya'ya işçi olarak gidiyordu şimdi Almanya'daki emekliler Türkiye'de yaşamaya geliyor" dedi.

Türkiye'nin yurtdışına tanıtımı için geçen yıl bütçeden 140 milyon dolar ayrıldığını söyleyen Günay, bu yılda buna yakın bir bütçenin turizm için ayrıldığını belirtti. Günay, "Tanıtım bütçesi bakımından sorunumuz yok. Yurtdışında da faaliyet gösteren tanıtım ajanslarımız Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunuyor" ifadelerini kullandı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, bu akşam Türk Kıbrıs stantlarında verilecek olan resepsiyona katıldıktan sonra yarın sabah Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.