Dünya Turizm Örgütü’nden Expo’ya Tam Destek

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 55. Dönem Avrupa Bölgesel Komisyonu, Çeşme’de 4 günlük programına başladı.Çeşme...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 55. Dönem Avrupa Bölgesel Komisyonu, Çeşme’de 4 günlük programına başladı.

Çeşme Radisson Otel’deki açılış kokteyline, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO ) Genel Sekreteri Taleb Rifai, UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü Kishore Rao, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşteşarı Özgür Özaslan, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ETİK Başkanı Mehmet İşler ve Dünya Turizm Örgütü Avrupa Bölgesel Komisyonu üyeleri katıldı. Kokteylde, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) tarafından 100 kişilik Birleşmiş Milletler heyetine EXPO İzmir, Çeşme ve Alaçatı tanıtım filmleri izletildi. Bölgeye ait folkloru tanıtmak için Egenin ünlü halk oyunu ‘harmandalı’nın da sergilendiği kokteylde ETİK tarafından Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü Kishore Rao ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşteşarı Özgür Özaslan’a teşekkür plaketleri verildi.

Reklam
Reklam

KOMİSYONDAN EXPO DESTEĞİ

Etik tarafından katılımcılara EXPO 2020 İzmir vurgulu tişört ve şapka dağıtılarak, İzmir’in EXPO 2020 yürüyüşünde destek istendi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, EXPO 2020’nin en güçlü adayının İzmir olduğunu belirterek, “İzmir EXPO 2020’ye inanmış durumda. Bu büyük organizasyonu düzenlemek isteyen diğer kentlere göre İzmir’in şansının bir hayli yüksek olduğunu söyleyebilirim. İzmir’i EXPO yürüyüşünde destekliyoruz” dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, dünyanın çeşitli ülkelerinden toplantı için yaklaşık 120 üyenin Çeşme’de bulunduğuna dikkat çekti. İşler, “Türkiye adına İzmir ve Çeşme’nin ev sahipliği, ETİK olarak bize ayrı bir gurur veriyor. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Taleb Rifai başta olmak üzere, komisyon üyeleri ve diğer yabancı konuklar, EXPO sürecinde İzmir’e destek olacaklarını ifade ettiler. Bu İzmir adına son derece önemli bir gelişme. Örgütle birlikte tüm Türkiye ve Avrupa’daki turizmcilerin gözü İzmir’de olacaktır. Bu noktada ETİK, İzmir turizminin gelişmesine koyduğu bu katkıyı tüm İzmirlilerle paylaşmaktadır. İzmir’in EXPO yürüyüşünde belirleyici rol oynayacak bu büyük organizasyonun İzmir’e taşınması için ortaya koyduğu yardım ve destekleri için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e teşekkür ediyoruz” dedi. Dev zirveye Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Osman Ayık adına katıldığını hatırlatan İşler, “Başkanımız Osman Ayık adına bu organizasyonda var olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Sayın Başkanın Kiev programı olduğu için aramızda bulunamadı. Ona vekaleten TÜROFED başkan yardımcısı olarak Çeşme’de bulunuyorum. Sayın Başkan Ayık, böyle bir organizasyonun İzmir’de yapılmasının onurunu ve gururunu yaşadığını belirtti. Bizler de ona katılıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

İZMİR MART AYINDA ZİRVE YAPTI

İzmir, mart ayında Türkiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu toplantısının ardından Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü toplantısını da üstlenerek, turizm ile dolu bir dönem geçirmiş oldu. Mart ayı sonunda gerçekleştirilecek olan Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı ile İzmir, bu anlamda zirve yapmış olacak. Programın ikinci günü olan 26 Mart Salı günü Dünya Mirası Alanlarında Turizm: Zorluklar ve Fırsatlar konulu seminer düzenlendi. Toplantıya UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü Kishore Rao, Dünya Anıtlar ve Sitler Konseyi ICOMOS’un Onursal Başkanı Graham Brooks ve çok sayıda ülkeden tanınmış turizmciler, uzmanlar ve Turizm Bakan yardımcılarının yanısıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Eraslan katıldı. 27 Mart 2013 Çarşamba günü ise UNWTO Avrupa Komisyonu’nun 55. toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantıda ele alınacak en önemli konulardan biri “ Turizm İçin Küresel Etik Kurallar” adıyla anılan belgenin daha geniş kesimlerce benimsenmesi ve “özel sektör” tarafından imzalanması.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: