Dünya TV’den Van'a bin 111 hatim

Van’da meydana gelen 7.2 şiddetli depremde hayatını kaybedenler bütün Türkiye'yi yasa boğdu. Yüzlerce vatandaş, yıkılan...

Van’da meydana gelen 7.2 şiddetli depremde hayatını kaybedenler bütün Türkiye'yi yasa boğdu. Yüzlerce vatandaş, yıkılan binaların enkazları altında can verdi. Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım kampanyasına destek olan Türkiye’nin ilk özel Kürtçe kanalı Dünya TV de anlamlı bir kampanyaya da imza attı. 1111 hatim dağıtılan özel programda birçok güzellik de yaşandı.
Programdaki hatim kampanyasına destek vermek üzere dünyanın dört bir yanından arayan vatandaşlar kanalın telefonlarını kitledi. ABD’den Nijerya’ya, Danimarka’dan Fransa’ya, Urmiye’den Zaho’ya, Ağrı’dan İstanbul’a bir çok noktadan telefonla programa katılan izleyiciler 1111 hatim kampanyasına katıldı.
1111 hatimin duasının da Erciş’te yapılmasını planlayan Dünya TV yetkilileri, bu anlamlı kampanyaya destek veren bütün vatandaşlara teşekkür etti. 4 tane birin yan yana vermesi gibi okunan hatimlerin, bu ülkenin kalbi bağlarını kuvvetlendirmesi temennisinde bulunan Dünya TV Genel Yayın Yönetmeni Remzi Ketenci, Van’ın acısı bütün Türkiye’nin acısıdır, Şimdi kardeşlik ve birlik zamanı." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz