Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Sağlık Örgütü'nün ilan ettiği Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Burdur'da yaklaşık 500 kişi, Gazi Atatürk Stadyumunda fiziksel aktivite yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün ilan ettiği Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Burdur'da yaklaşık 500 kişi, Gazi Atatürk Stadyumunda fiziksel aktivite yaptı.

Burdur Şeker Fabrikası önünde toplanan ve Gazi Caddesi boyunca Atatürk Stadyumu'na kadar yürüyen katılımcılar, renkli görüntüler oluşturdu. Stada gelen yaklaşık 500 kişi, burada spor eğitmenleri eşliğinde sportif aktivitelerde bulundu.

Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumların fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz oluğunu söyledi. İnsanların giderek daha hareketsiz yaşam tarzını benimsediğine işaret eden Sütlü, bu durumun toplumda obezite, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artırdığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı tarafından obezite ile mücadele için geniş bir faaliyet programı başlatıldığını hatırlatan Sütlü, bu faaliyet kapsamında Dünya Yürüyüş Günü'nde İl Sağlık Müdürlüğüyle birlikte yürüyüş ve fiziksel aktivite düzenlediklerini kaydetti.

Amaçlarının halkın bu faaliyetlerin gerekliliği konusunda bilinçlenmesini sağlamak olduğunu anlatan Sütlü, "Bu konudaki çalışmalar devam edecek. Bugünkü yürüyüş sloganımız ise 'Datlıyı, duzluyu yemecez, gezenlecez, zayıflecez" diye konuştu.

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: